Mudrost dana

MUDROST DANA, 31. 5. 2023.

Foto: Shutterstock

Svetopisamska pouka da su žene dužne bezuvjetno poštovati svoga muža mnogim je ženama velika novost. To je često nešto što žene nikada prije nisu čule. Mudar muž ovu informaciju neće iskoristiti kao oružje. Štoviše, bit će ponizan i pustit će svoju ženu da razmisli o tome što je naučila, nakon čega će ona pronaći način da to i primijeni. Tada bi se mogla početi događati čuda. U mnogim slučajevima bračni parovi svjedoče da se njihov ludi krug zaustavljao škripeći.

Najčešće je ta promjena bila potaknuta ženinim pokušajima da mužu iskaže bezuvjetno poštovanje. Uskoro će ženi iskazivanje poštovanja mužu ući u naviku, štoviše, to će joj se početi sviđati. Naravno, njezin je muž vrlo zadovoljan njezinim novim pristupom (nakon što se oporavio od početnog šoka). Najvažnije je da se sada muž osjeća potaknut ženi pružiti bezuvjetnu ljubav. Situacija u kojoj su oboje gubili pretvara se sada u situaciju u kojoj oboje pobjeđuju.

Iz knjige „Ljubav i poštovanje“ autorâ dr. Emersona Eggerichsa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh