Razmišljamo o evanđelju

NE BOJ SE STADO MALO

Koje je to blago koje će ostati zasvagda, koje je nepropadljivo? Imam osjećaj da je danas malo onih koje pokreće ljubav prema Isusu, koji čine ovo ili ono iz ljubavi prema Isusu... Često, kad nas nitko ne gleda, stvari činimo aljkavo, tj. nemarno

Foto: Pixabay

 

Lk 12,32-48

„Ne boj se, stado malo: svidjelo se Ocu vašemu dati vam Kraljevstvo.” O kolike li utjehe u ovim riječima! U ovim ludim vremenima, kada mi kršćani postajemo sve omraženiji u društvu, kada nas napadaju sa svih strana, kada nam se čini da smo najveći gubitnici,

Zašto da se ne bojimo? Zato što se svidjelo Ocu našemu dati nam Kraljevstvo!

Isus nam progovara riječi utjehe. Zašto da se ne bojimo? Zato što se svidjelo Ocu našemu dati nam Kraljevstvo! Dakle, nama pripada Kraljevstvo, mi smo djeca Kralja. Mi smo sinovi i kćeri Vrhovnog poglavara čitavog univerzuma. On je General, koji pod sobom ima sve generale i vojske koje su ikad postojale. Ne smijemo zaboraviti tko je naš Otac. Isus nadalje govori o još mnogo toga i trebalo bi mi mnogo vremena da prođem kroz sve, pa ću izdvojiti jedan dio. Zapravo, kad čitamo Božju Riječ, najbitnija nam je ona riječ ili rečenica koja nas je posebno dotakla.

Koje je to blago koje će ostati zasvagda, koje je nepropadljivo?

„Načinite sebi kese koje ne stare, blago nepropadljivo na nebesima, kamo se kradljivac ne približava i gdje moljac ne rastače. Doista, gdje vam je blago, ondje će vam i srce biti.” Koje je to blago koje će ostati zasvagda, koje je nepropadljivo? Sjetimo se što Pavao govori u hvalospjevu ljubavi: da će ostati jedino vjera, ufanje i ljubav, ali najveća je među njima ljubav. Mogli bismo reći da svako djelo, svaka gesta, dar, ili nešto treće učinjeno s ljubavlju, ostaju zauvijek. Ono što učinimo s ljubavlju možemo pohraniti u torbe koje ne stare i koje moljac ne rastače.

Isus od nas traži mnogo, ali i on je nama dao mnogo

Imam osjećaj da je danas malo onih koje pokreće ljubav prema Isusu, koji čine ovo ili ono iz ljubavi prema Isusu… Često, kad nas nitko ne gleda, stvari činimo aljkavo, tj. nemarno. Priznajem da je često teško nešto raditi iz ljubavi prema Isusu kad za to znamo samo mi. Ali, moramo znati da nas jedino tada čeka plaća. Da, Isus od nas traži mnogo, ali i on je nama dao mnogo. Isus je Bog prepun ljubavi, On je nježan. I samo se ona srca koja mu uzvraćaju tu ljubav na nježan i skrovit način mogu približiti njegovu srcu, i to mnogo više nego ostali.

Već od danas u stvarima koje su nam mrske recimo Isusu: „Iako mi je teško ovo napraviti, učinit ću to iz ljubavi prema tebi”

Želimo li biti oni koje će postaviti nad slugama, koje će posaditi za stol i posluživati ih, moramo početi skupljati u torbe ono što ostaje zauvijek – djela ljubavi. Hajdemo biti nova generacija onih koji će odgovoriti na Njegovu ljubav ljubavlju. Kako ćemo to postići? Vrlo jednostavno. Već od danas u stvarima koje su nam mrske recimo Isusu: „Iako mi je teško ovo napraviti, učinit ću to iz ljubavi prema tebi”. Iz ljubavi prema njemu možemo, primjerice ujutro ustati malo ranije. Ljubav je kreativna… Bog vas blagoslovio!

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh