Zanimljivosti

FILM O ŽIVOTU PADRA PIJA

Zvijezda Transformersa utjelovit će mladog Padre Pija, a za ulogu se priprema s kapucinima Glumac Shia LaBeouf koji se, kako je rekao, preobratio s židovstva na kršćanstvo snimajući film „Srce od čelika”, zbog pripreme za film je proveo nekoliko tjedana s kapucinskom zajednicom u sjevernoj Kaliforniji

Glumac Shia LaBeouf

Foto: Screenshot

 

Glumac Shia LaBeouf, zvijezda Transformersa, glumit će glavnu ulogu u nadolazećem holivudskom filmu o životu mladog svetog Padre Pija, talijanskog svećenika, stigmatika i mistika iz 20. stoljeća. Film će režirati Abel Ferrara.
Zbog pripreme za film, LaBeouf je proveo nekoliko tjedana s kapucinskom zajednicom u sjevernoj Kaliforniji.

Shia se nedavno pojavio u videu koji je snimio otac Hai Ho, kapucin iz Gospe od Anđela u sjevernoj Kaliforniji i podijelio na Instagramu. Čini se da je zvijezda Transformersa dirnuta svojim iskustvima unutar vjerske zajednice. LaBeouf je rekao:

„Potpuno sam uronjen u nešto puno veće od sebe. Ne znam jesam li ikada u životu upoznao grupu muškaraca toliko uronjenih u bilo što. Izuzetno je privlačno vidjeti ljude koji se predaju nečemu tako božanskom i dirljivo je znati da postoji ovakvo bratstvo. Ništa me osim milosti nije dočekalo otkad sam ovdje. Velika mi je čast upoznati vas”, kazao je glumac redovnicima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hai Ho OFMCap (@frhaiho)

35-godišnji glumac u jednom razgovoru za Interview Magazine istaknuo je da se sa židovstva obratio na kršćanstvo snimajući film „Srce od čelika” (Fury) 2014. godine.

„Snimajući taj film pronašao sam Boga. Postao sam kršćanin u pravom smislu te riječi”, rekao je. „Mogao sam primjerice samo izgovarati molitve bez dubine, ali to me uistinu spasilo.”

Film

„Abel Ferrara, Willem Dafoe i ja snimamo film o velikom Padre Piju, i pokušavamo se približiti točnom prikazu onoga što je biti fratar, koliko je moguće. I pokušavajući se što više približiti ljudskom, opipljivom, taktilnom odnosu koji je taj čovjek imao s Kristom. I donosimo svijetu Radosnu vijest.”

Variety izvještava da je film u pretprodukciji, a snimanje bi trebalo početi u listopadu. Redatelj Abel Ferrara planira snimanje filma na mjestu u Pugliji u Italiji. Ferrara je inače već snimio kratki film o Padre Piju.

Dok čekamo film, preporučamo vam da pročitate hit knjigu o čudesnom životu našeg omiljenom sveca:  „Padre Pio – čudesni život“, autora Renza Allegrija.

Padre Pio - čudesni život; Autor: Renzo Allegri; Nakladnik: Figulus

Više o knjizi možete saznati ovdje, a nabaviti ju možete u našem web-shopu, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh