Osobni razvoj

TALENTI

Znaš li za što te Bog pomazao? Znaš li zaista za što te Bog pomazao? Jesi li zbunjen u služenju jer posjeduješ talent koji je veoma koristan drugima? Jesu li te ohrabrili da učiniš nešto sa svojim talentom te se trudiš ispuniti njihov san? Ako ti se takvo što dogodilo, ili ti se događa, oslobodi se toga što prije možeš. Zatim zamoli Gospodina da ti pokaže svoj plan za tebe i talente koje ti je dao

Znaš li za što te Bog pomazao?

Foto: Pixabay

 

Duh Gospodinov je na meni, jer me pomazao da propovijedam evanđelje ubogima (Lk 4,18)

Ako Duh nije nad vama, tada čekajte na njega, čak i kada ste sigurni da poznajete zadatak koji vam je dodijeljen.
Zapamtite, prije nego što budete u stanju obaviti zadatke koje vjerujete da vam je Bog dodijelio, On mora promijeniti vaše srce. To se može dogoditi u dvije minute kao kod Šaula, ili će trajati godinama kao kod Davida. David je bio pomazan za kralja dok je još bio dječak. Kralj je postao mnogo godina kasnije.
Prije nego što je David postao kralj, u svome je životu imao mnogo vrlina ili talenata. Pogledajte popis koji slijedi i razmislite što biste učinili sa svakom od ovih osobina.
1. Vješt u sviranju.
2. Silan junak.
3. Ratnik.
4. Razborit u govoru.
5. Zgodan čovjek.
6. Gospodin je s njim (vidi 1 Sam 16,18).

Bog ga je pomazao jedino da bude kralj

A bio je i pastir koji se borio s medvjedom i lavom da bi zaštitio ovce koje su mu bile povjerene. Bog je izabrao pravoga čovjeka da pazi na njegov narod.
Ove je vrline David mogao iskoristiti na mnoge načine u svome životu i bile bi mu od koristi. Mnogi bi ljudi dali sve za samo dio njegovih vrlina.
Svi su ovi talenti pripali Davidu zbog toga što ga je Bog naumio postaviti za kralja. Nigdje se ne spominje da je David imao odlike vođe, niti da je prošao neku obuku za vladanje nad Izraelom. Poanta je da ga je Bog pomazao jedino da bude kralj. Nije ga pomazao da bude glazbenik ili ratnik. Nije ga pomazao da bude silan junak ili razborit u govoru.

Iskorištavanje urođenih vrlina može vas odvratiti od hodanja u vašem istinskom pomazanju

Oni koji imaju vrline slične Davidovima trebali bi ovo shvatiti kao upozorenje. Iskorištavanje urođenih vrlina može vas odvratiti od hodanja u vašem istinskom pomazanju.

(…)Znaš li zaista za što te Bog pomazao? Jesi li zbunjen u služenju jer posjeduješ talent koji je veoma koristan drugima? Jesu li te ohrabrili da učiniš nešto sa svojim talentom te se trudiš ispuniti njihov san? Ako ti se takvo što dogodilo, ili ti se događa, oslobodi se toga što prije možeš. Zatim zamoli Gospodina da ti pokaže svoj plan za tebe i talente koje ti je dao.

Čekajte da Bog potvrdi

Ako vam je osoba dala lažnu riječ o vašem pomazanju, a vi krenete u ostvarivanje onoga što oni vjeruju da je istina, pogriješit ćete i potrošiti mnogo vremena da se vratite na pravi put

(…)Ako netko vidi pomazanje na vama i kaže vam to, ljubazno im zahvalite i čekajte da ga Bog potvrdi. Ako je ono zaista prisutno, Bog vam ga neće oduzeti ako se ne trudite da se ono ostvari. Napor da se prirodnim sredstvima ispuni takva riječ duhovno će umrtviti većinu ljudi. Sama pomisao da drugima objavljujete kako ste pomazani u sebi sadrži ponos koji uvijek prethodi padu (vidi Izr 16,18). Ako vam je osoba dala lažnu riječ o vašem pomazanju, a vi krenete u ostvarivanje onoga što oni vjeruju da je istina, pogriješit ćete i potrošiti mnogo vremena da se vratite na pravi put.

Iz knjige „Pred zidom“ autora Don Pottera. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni za 72 umjesto 90 kuna ovdje.

Izdavač: Biblioteka Vinograd

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh