Duhovnost

PRED ZIDOM

Možda mislite da vi ne biste tako lako pokleknuli, da ste snažniji Vrijeme je da prozremo neprijateljevu taktiku i pobijedimo ga

sretan muškarac, širi ruke prema nebu

Foto: Art Stocker , Shutterstock

 

Nekoliko je stvari koje mogu spriječiti vođu slavljenja da učinkovito služi Bogu i Njegovu narodu. Jedna je neispovjeđen grijeh. Druga je djelovanje iz vlastite želje za vodstvom umjesto po Božjem pozivu. Djelovati suprotno planu Duha Svetog znači postavljati prepreku.

Ništa neće tako brzo srušiti snažnog čovjeka kao trud da održi imidž koji mu je laskanje sagradilo

Sebična ambicija zapriječit će i najsnažniji poziv u službu, ali ništa nije tako razorno kao vjerovanje laskanju. Ništa neće tako brzo srušiti snažnog čovjeka kao trud da održi imidž koji mu je laskanje sagradilo.Svi znamo kako laskanje zvuči i kako se njime koristi. Na suptilni se način uvlači u ljudske živote, s razornim učinkom.

Podijelio bih s vama jednu istinitu priču.

Dok sam još bio mladić (prije nego što sam se obratio), upoznao sam bračni par koji je na mene imao velik utjecaj. Suprug je bio učitelj klasične gitare i Božje izabrano sredstvo za moj život. Trebale su mi godine da shvatim koliko je važna bila njegova uloga u mom životu. Stalno me ohrabrivao.

„Kad ti uđeš u sobu, osvijetliš sve oko sebe. Tako mi je drago što si došao.“

Međutim, njegova je supruga drugačije utjecala na mene. Uvijek mi je govorila: „Kad ti uđeš u sobu, osvijetliš sve oko sebe. Tako mi je drago što si došao.“ Ispočetka to izgleda bezazleno. No, nakon mjeseci sličnih izjava, ovisio sam o njezinim riječima. Zatim, kad je jednom bila ljuta na svog supruga, dočekala me s riječima: „Oh, što ti se dogodilo? Tako si blijed, jesi li dobro?“ Odmah sam se osjetio bolesno i potpuno pod njezinom kontrolom.

Propustio sam neke od najboljih godina školovanja zbog kontrole koju je laskanje zadobilo nada mnom

Ona je zatim izbacila iz sebe sav bijes koji je osjećala prema svom suprugu i ubrzo sam se i ja naljutio na čovjeka kojeg sam nekad volio. Rezultat je bio taj da se moje vrijeme učenja koje je Bog odredio znatno skratilo zbog negativnog mišljenja te žene o njezinu suprugu. Njezino je mišljenje postalo moje i spriječilo me da od učitelja primim znanje. Propustio sam neke od najboljih godina školovanja zbog kontrole koju je laskanje zadobilo nada mnom.

Možda mislite da vi ne biste tako lako pokleknuli, da ste snažniji. Može biti, ali neprijatelj poznaje naše slabosti i koristi se svakom prilikom koja mu se pruža. Vrijeme je da prozremo njegovu taktiku i pobijedimo ga. Pogledajmo zašto se neki koriste laskanjem kako bismo uvidjeli koliko je to opasno. Najbolje je početi sa značenjem same riječi.

 

 

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

 

Nastavak pročitajte u knjizi „Pred zidom“ autora Don Pottera. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti  ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh