Osobni razvoj

BITI ŽENA

Žena postaje ženstvenom kada spozna svoja bogatstva „Ženstvena je žena privlačna, ona nikad nije dorečena, nju uvijek prekriva stanoviti veo koji čuva njezinu intimu i tajnu života.“

Žena postaje ženstvenom kada spozna svoja bogatstva

Foto: Shutterstock

 

Ženstvenost je vrsnost žene. Ženstvena je ona žena koja voli biti žena. Žena postaje ženstvenom kada spozna svoja bogatstva. Nije na njoj da ruši muževne i muške karakteristike života, nego da izgrađuje i uglavljuje ženske. Ženstvena je žena diskretna, ona je nježna, zabrinuta za ljude oko sebe, ona ima vremena za starca, ona okuplja i rađa djecu, ona čuva bitne, najhumanije predjele života. Ženstvena je žena privlačna, ona nikad nije dorečena, nju uvijek prekriva stanoviti veo koji čuva njezinu intimu i tajnu života.

Ženstvena žena vjeruje, ona se nada, ona prašta, ona poduzima sve kako bi drugoga obranila. Ona je vjerna i ozbiljna, ne dopušta da itko razori ogradu njezine duše, njezinog braka i obitelji. Ženstvena je žena odvažna. Ona je uvjerljiva u svojoj čednosti, jednostavna u svojoj ponositosti, neizrecivo strpljiva i blaga, kad se situacija u obitelji zaoštri. Ona je blagi povjetarac kad nastanu razmimoilaženja ili kad netko podigne glas u njezinom društvu. Ona neće pretjerivati, neće osuđivati, na vrijeme će zašutjeti. Jednostavno, u njezinoj ženstvenosti odsijeva Božja milina i ljepota neba.

Iz knjige „Liječiti brak i obitelj“ autora prof. Tomislava Ivančića.

Izdavač: Teovizija.

princeza 3d„Njegova princeza – ljubavna pisma tvojeg Kralja“ knjiga je koja će svakoj mladoj ženi pomoći da otkrije svoju istinsku ljepotu, i da se počne gledati onako kako je Bog vidi.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh