Razno

OD DUHA DO UHA

Želiš konačno biti sretan u životu? Nauči ovo! Bog i iz najtežih i najnižih trenutaka našeg života pravi najviše i najljepše trenutke! Što je tko poniženiji, bit će uzvišeniji u nebu! I to je promaknuće nad promaknućima

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock

 

Danas sam u stanju zahvaljivati Bogu za taj događaj

Ako želimo biti sretni, moramo znati kako u svakome životnom događaju vidjeti Isusa, otkriti ga u svakome, pa čak i u najsablažnjivijem trenutku života.

Tri, četiri dana prije nego sam trebao otići u pavlinski red – nikad mi se to prije nije dogodilo – iznenada su me nasred ulice napala dvojica muškaraca, koji su me strašno prebili. Za muškarca biti prebijen znači isto što i sramotu i uvredu časti. Loše sam se osjećao zbog toga što mi se dogodilo. Nekoliko godina poslije u autobusu sam vidio jednoga od te dvojice muškaraca koji su mi to napravili. Imao sam u rukama krunicu. Teško mi je bilo prihvatiti njegovu prisutnost u tom autobusu. Ali danas sam u stanju zahvaljivati Bogu za taj događaj. Ne zahvaljujem zbog toga što su me prebili, nego zbog toga što sam u tome bio sličan Isusu.

Blagoslivljaj Boga čak i za udarce, a oni će postati dragulji tvoje buduće slave

U sramotnom sjećanju vidio sam Isusa

Vidio sam Isusa u tom sjećanju, koje je za mene bilo sramotno. Razumiješ li? I na taj način treba gledati na sve životne događaje. Ako to uspiješ, tad ćeš moći to što te boljelo promijeniti sebi na hvalu. Blagoslivljaj Boga čak i za udarce, a oni će postati dragulji tvoje buduće slave, kao što prorokuje Izaija: „da im dadem vijenac mjesto pepela, ulje radosti mjesto ruha žalosti, pjesmu zahvalnicu mjesto duha očajna“ (Iz 61, 3). Gledaj na sve to na način da u svemu tome barem malo vidiš Isusa.

Isus je proživio ogroman i strašan stid i njegovo tijelo bilo je nepojmljivo ranjeno. I govorim tada takvim ljudima: „Gledaj, to je tvoje spasenje!“

Susrećem se nekada s ljudima koji su bili veoma poniženi u svojem dostojanstvu, naprimjer, silovanjem ili zlostavljanjem. Takvim ljudima teško je prihvatiti same sebe i vlastito postojanje, jer im je po tom događaju Sotona ugradio osjećaj krivnje; takve osobe potpuno se nepotrebno osjećaju krive zbog toga što im se dogodilo.

I Isus je trpio poniženja

Kada molim s takvim osobama, uvijek im spominjem desetu postaju križnog puta ili trenutak kad je Isus bio izbičevan. Spominjem im da je Isus stajao gol – i da se sam nije razodjenuo, nego su skinuli s njega odjeću! Isus je proživio ogroman i strašan stid i njegovo tijelo bilo je nepojmljivo ranjeno. I govorim tada takvim ljudima: „Gledaj, to je tvoje spasenje, Bog je prošao kroz to i proživio to radi tebe, da se ti ne osuđuješ zbog toga što ti se dogodilo. Pomisli samo, čak si u tome sličan Bogu!“

Od duha do uha 3dUlomak iz knjige „Od Duha do uhaˮ p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Najčitanije

Na vrh