Osobni razvoj

ČUTI BOGA U SNOVIMA

Zašto sve noćne more nisu loše Osim što nas upozorava danju, Bog nam daje slike upozorenja u noćnim snovima, jer snove ne možemo ignorirati, pogotovo ne one snažne, kakve su noćne more.

Foto: Shutterstock

 

„Bog zbori nama jednom i dva puta,

al’ čovjek na to pažnju ne obraća.

U snovima, u viđenjima noćnim,

kada san dubok ovlada ljudima

i na ležaju dok tvrdo snivaju,

tad on govori na uho čovjeku

i utvarama plaši ga jezivim

da ga od djela njegovih odvrati,

da u čovjeku obori oholost,

da dušu njegovu spasi od jame

i život mu od puta u podzemlje.

(Job 33, 14 – 18)

 

Osim što me više puta upozorava danju, Bog mi također daje slike upozorenja u noćnim snovima

Povremeno me Bog upozorava da je nešto opasno, ali obično sam buntovna i ne vjerujem mu. Mislim da sve imam pod nadzorom. Čini mi se da se mogu igrati vatrom i ne opeći se. No Bog mi i dalje govori: „Nemoj se previše družiti s tom osobom! Taj te put vodi onamo kamo ne želiš ići.“ Međutim ja u svojoj oholosti i sebičnosti mislim da znam bolje i da se mogu nekako nositi s tim još samo barem jedanput.

Osim što me više puta upozorava danju, Bog mi također daje slike upozorenja u noćnim snovima. Snove ne mogu tako lako ignorirati, pobjeći od njih ili ih negirati – posebno snažne snove, kakve su noćne more. Može li Bog govoriti po njima? Jasno da može. Bog mi šalje istu poruku: „Hej, to je opasno! Čuvaj se!“ Razlika je u tome što u snovima to uistinu i proživljavam. Ne samo da čujem njegov glas: „Ako nastaviš tim putem, to će te odvesti u nevolju i patnju“, nego to i sanjam. Stvarno hodam tim putem, koji je u mojem slučaju, zapravo, bio rijeka.

 

Užas divlje vode

Sanjala sam da me nosi snažna riječna struja. Nisam bila na splavi, već baš u vodi, a brzaci su me bacali na sve strane. Bila sam potpuno bespomoćna. Bilo je strašno opasno i užasno sam se bojala. Srce mi je snažno udaralo, ruke su mi se tresle i znala sam da ću loše završiti.

Uto sam se probudila. Bog mi je rekao: „Vidiš, rekao sam ti.“ Ja sam bila izbezumljena, a on mi je mirno objašnjavao: „Da si me slušala prvih deset puta dok sam ti govorio u budnom stanju, ne bih ti morao to ponovo jasno dati do znanja po noći.“ Pouka shvaćena.

Kao što smo vidjeli, snovi su slike onoga što živimo. Osjećamo ih. Ne možemo prepoznati razliku između onoga što sanjamo i onoga što nam se događa u stvarnosti. Zato se nekada probudimo znojnih dlanova i lupajućeg srca. Što se tiče našeg tijela, upravo smo stvarno proživjeli to iskustvo.

Bog nam može čak pokazati i budućnost te nam dopustiti da u snovima doživimo posljedice puta kojim idemo.

Nisu samo naša tijela pod utjecajem snova. Naši osjećaji također su potpuno uključeni. Bog nam može čak pokazati i budućnost te nam dopustiti da u snovima doživimo posljedice puta kojim idemo. On nam to čini na blagoslov, šaljući nam opipljivu poruku, koju ćemo morati čuti i poslušati. On želi da idemo njegovim putem, koji je najbolji za nas, slijedeći njegove savršene planove za nas.

Slike bude osjećaje, a osjećaji nas pokreću na djelovanje. Doživljavanje osjećaja izvanredna je dobrobit koju dobivamo od snova te ih nikako ne smijemo zanemariti. Snovi znaju biti malo pretjerani, tako da pridobiju našu pozornost. Oni će se također ponavljati ako ignoriramo njihovu poruku.

 

Iz knjige „Čuti Boga u snovima” autorâ Marka Virklera i Charity Virkler Kayembe. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Knjigu po sniženoj cijeni od 90 umjesto 100 kuna možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Najčitanije

Na vrh