Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Zašto se ponekad pojavljuju ta nerazumijevanja između mene i supružnika, zašto nam duše krvare, zašto se ranjavamo?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, Oče ljubljeni, tako te trebam! Trebam te u svome životu, braku, više nego što sam toga svjestan/svjesna. Pitam se zašto se ponekad pojavljuju ta nerazumijevanja između mene i supružnika, zašto nam duše krvare, zašto se ranjavamo, zašto ne ljubimo? U svojoj mi Riječi kažeš: „Mi znamo da smo prešli iz smrti u život, jer ljubimo braću; tko ne ljubi, ostaje u smrti” (1 Iv 3,14). Ne želim ostati u smrti, Isuse! Ne želim to ni za svog supružnika!

Želim da me ovoga trena obasjaš snagom svoje svjetlosti, da doživim istinski susret s tobom, živi susret, da prodreš do mene i da me, kao Savla pretvoriš u Pavla!

O Isuse, ne želim ostati u smrti, prihvaćam novi život

Jedino taj, istinski susret može promijeniti moje srce, može uništiti sva ona kriva uvjerenja koja me pokreću, može me osloboditi svih zlih sila koje utječu na mene, a samim time i na moj brak. O moj Isuse, vapim ti!

Isuse, iskreno ti priznajem da ne znam što sve leži u mome srcu. Ali ti znaš. Donosim ti upravo to što me „svezalo“, što me drži u smrti, jer želim živjeti, želim živjeti u tebi, Kriste, želim živjeti u sretnome braku. Prihvaćam tvoju ljubav, i odlučujem: neću dopustiti Sotoni da me zavara da nisam dostojan/dostojna. Odbacujem tu laž u Isusovo Ime, odbacujem ju po Krvi Isusa Krista i vičem: „Isuse, oživi me!“ Uništi svu tamu u meni, uništi svaki strah, svaki krivi pogled, svako neshvaćanje. Podari mi novi život, Kriste, podari mi novo srce, srce koje će tako ljubiti moga supružnika da će prije svega osjetiti Tvoju ljubav, jer ja mu ni ne mogu dati potpunu ljubav koja mu je potrebna.

U Isusovo Ime prihvaćam novi život, nove temelje braka i proglašavam slobodu našega braka

O Isuse, ne želim ostati u smrti, prihvaćam novi život, prihvaćam svjetlo, prihvaćam da sam ljubljeno dijete Božje, prihvaćam da bez tebe ne mogu i ne trebam. Stavljam tebe u središte svoga braka. Izvedi moj brak iz smrti u život, vapim ti, Isuse, molim te. Predajem ga tvojoj Ljubavi da bi nas ona naučila ljubiti i poštovati i da bi postala temelj našeg braka!

U Isusovo Ime prihvaćam novi život, nove temelje braka i proglašavam slobodu našega braka! Slava ti, Kriste!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Jedino ako ljubim braću, ako istinski, bezuvjetno ljubim supružnika, mogu prijeći iz smrti u život!

Stoga danas odlučujem prijeći iz smrti u život, jer život u kojem ne ljubim je smrt. Iako mi nedostaje ljubavi, odlučujem ljubiti jer život se sastoji u tome da ja ljubim, a kada ja ljubim, Kristova ljubav mi nadomješta svaki nedostatak ljubavi, koju mi uostalom može dati jedino On. A tada djelujem u ljubavi i automatski potičem supružnika da i on ljubi. Zato se predajem, odlučujem i ustrajno idem dalje…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh