Aktualnosti

POMOZIMO!

Zahvalimo majci za dobrotu, a najsiromašnijoj djeci darujmo Marijine obroke! Samo su 22 eura dovoljna kako bi jednom djetetu osigurali godinu dana obrok u školi. Zahvalimo svojoj majci za hrabrost, nježnost, snagu, toplinu i život darujući djeci obroke

Foto: Anna Kolosyuk, Unsplash

Foto: Anna Kolosyuk, Unsplash

 

U tijeku je kampanja „Majci za ljubav” povodom Majčinog dana koja traje do 12. svibnja. Ovog Majčinog dana možete pokazati majci, najvažnijoj ženi u Vašem životu, koliko Vam znači tako da u njeno ime nahranite jedno ili više gladne djece.

Fitusom iz Etiopije

Posebno je dirljiva priča majke Fitsum iz sušom i brutalnim sukobima pogođenom Etiopijom. Ona pokušava svojoj djeci dati komad kruha kad god može, ali im to nikad nije dovoljno. Stalno je zabrinuta i osjeća strah za budućnost jer joj je suprug umro tijekom rata ostavljajući je da sama skrbi za Aradech i njezinu braću i sestre. U samo nekoliko godina ova, nekada sretna, obitelj doživjela je dramatične promjene u životu.

Njezina jedanaestogodišnja kći Aradech, nekoć odlična učenica, sada se bori ostati budna tijekom dana zbog gladi koju osjeća, a zbog toga joj i ocjene pate. Majka Fitsum i ostali roditelji nadaju se kako će program prehrane Marijinih obroka zaživjeti u njihovoj školi i dati im tračak nade. Pročitajte više o ovoj priči na internet stranici Marijinih obroka.

 Niti jedan poklon majci nikada neće biti dovoljno dobar kao njen poklon tebi – život, nepoznati autor

samo 22 eura

Samo su 22 eura dovoljna kako bi jednom djetetu osigurali godinu dana obrok u školi. Zahvalimo svojoj majci za hrabrost, nježnost, snagu, toplinu i život darujući Aradech i drugoj djeci obroke.

Čestitke i balzam za usne koje sponzorira Zorina mast možete naručiti preko internet stranice. Sve naručene čestitke do 8. svibnja šalju se poštom, a naručene do 10. svibnja email-om ili osobno u info centrima Marijinih obroka na adresama: Ilica 29, Zagreb, Petra Krešimira IV. br. 2, Slavonski Brod, Ulica slobode 24, Split.

Na Facebook Instagram profilima Marijinih obroka možete pronaći zanimljive recepte poznatih kuhara, pročitati priče majki iz programskih zemalja i upoznati majke volonterke iz Hrvatske.

Podaci za uplatu:

Primatelj: Marijini obroci, Ilica 29, Zagreb
IBAN: HR7923600001102102666
Model: 00, poziv na broj: 2024, Opis plaćanja: Majci za ljubav
Za uplate iz inozemstva SWIFT: ZABAHR2X

 

Hvala majkama za zagrljaje i svaki pripremljeni obrok te ljubav koju nam nesebično daju.

Za Book.hr priredila A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh