Osobni razvoj

POUČNA PRIČA

Za sve one koji odbijaju ići na Svetu Misu Kad se naša srca usredotoče na Krista, tada nemamo vremena obraćati pažnju na pogreške i nedostatke drugih ljudi

sveta misa, ilustracija

Foto: BookyBuggy, Shutterstock

 

 

Nedavno sam čitao nagovor jednog svećenika u kojem je ispričao kako je jednom mladić rekao svećeniku: „Oče, neću više doći u crkvu!”

Svećenik ga je pitao razlog koji stoji iza ove izjave.

Mladić je odgovorio: „Ovdje vidim ženu koja ogovara drugu, moj je susjed zaspao, čitač ne čita dobro, a pjevači se raspravljaju i svađaju. Nadalje, za vrijeme Svete Liturgije neki se igraju na svojim telefonima, a da ne spominjem da mnogi od njih imaju tako sebično ponašanje kad se okupe nakon Mise na nedjeljnom satu kave.

Svećenik mu je rekao: „U pravu si, ali prije nego što zauvijek napustiš crkvu, učini mi jednu uslugu. Uzmi ovu prelijevajuću svijeću od maslinovog ulja i obiđi naš hram tri puta, bez prolijevanja kapi ulja. Završi ovaj zadatak uspješno i tada možeš otići.”

„To je to? U redu.” odgovorio je mladić.

Čovjek je obavio tri kruga oko hrama kako je svećenik tražio, te po završetku rekao: „Oče, učinio sam to.”

Svećenik ga je pitao: „Kad si kružio hramom, jesi li vidio nekoga da ogovara nekoga drugoga?”

„Ne”, rekao je.

„Jesi li vidio nekoga da se igra na telefonu?”

„Ne”, odgovorio je.

Znaš li zašto? Bio si usredotočen na držanje svijeće bez prolijevanja kapi ulja. Tako je to i u našim životima. Kad se naša srca usredotoče na Krista, tada nemamo vremena obraćati pažnju na pogreške i nedostatke drugih ljudi. Svi smo mi grešnici, pa oni među nama koji kažu da će napustiti Crkvu zbog grijeha svoje braće i sestara, sigurno nisu ušli u Crkvu zbog ljubavi našega Isusa Krista!”

Izvor: Izdavačka kuća Kyrios, Facebook

Za Book.hr priredila A. P.

PREPORUKA! Knjiga Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh