Aktualnosti

VIKEND U KARMELU // Razmišljaš o duhovnom pozivu? Dođi na duhovnu obnovu u samostan Karmelićanki BSI i otkrij svoj poziv! Duhovna obnova obuhvaća predavanja na temu razlučivanja zvanja, trenutke osobne i zajedničke molitve, mogućnost osobnog razgovora s redovnicama, svećenikom…

Bog svakoj osobi upućuje jedinstveni poziv na svetost i život u ljubavi za koji smo stvoreni i koji treba ispuniti najdublje čežnje naše duše. Poziv na življenje ljubavi ostvaruje se kroz bračni ili pak redovnički život. U samostanu Karmelićanki Božanskog Srca Isusova (Vrhovec 29, Zagreb), održat će se duhovna obnova za djevojke koje razmišljaju o redovničkom pozivu. Susret započinje u petak 29. rujna u poslijepodnevnim satima, a završava u nedjelju 1. listopada.

Program duhovne obnove

Duhovna obnova obuhvaća predavanja na temu razlučivanja zvanja, upoznavanje kriterija za redovnički način života, upoznavanje s karizmom i duhovnošću redovničkog života, oblicima apostolata redovničke zajednice, trenutke osobne i zajedničke molitve, mogućnost osobnog razgovora s redovnicom/redovnicama, svećenikom, susret s redovničkim pripravnicama i njihovo svjedočanstvo poziva,…

Projekt „Vikend u Karmelu BSI“ pomogao je mnogim djevojkama koje su tražile Božju volju i željele razlučiti svoj životni poziv: neke su od njih bile pozvane u Družbu sestara Karmelićanki BSI, druge pak u neke druge redovničke zajednice, a neke na život u braku.

Prijava

Ukoliko netko nije u mogućnosti sudjelovati u cijelom programu, može sudjelovati  u dijelu programa, prema vlastitim mogućnostima. Sve djevojke, koje to žele, mogu se prijaviti na e-mail adresu  [email protected].

Izvor: Medjugorje-info.com; Book.hr

Priredila: Gabriela Jurković

Najčitanije

Na vrh