Osobni razvoj

JEDNOSTAVNE NAVIKE KOJE NAS MIJENJAJU

VIDEO Prva stvar koju je Majka Terezija radila svako jutro Ako si na početku duhovnog razvoja... Kreni s jednostavnim, laganim zadatcima koji će postati prirodne navike. Ako se Gospodin prirodno uklapa u ritam i obrazac čovjekova dana, tada je duhovni život - jednostavan

Prva stvar koju je Majka Terezija radila svako jutro

Foto: Pixabay

 

Mlađa sestra ovog je svećenika pitala što joj je činiti da bi imala duhovni život, godinama nakon što je odbijala imati ikakve veze s Katoličkom Crkvom.
Savjetovao joj je 10 dana, svako jutro kada ustane, činiti jednu stvar – pozdraviti Isusa: Dobro jutro, Isuse.

Primijetio je promjenu na sebi samo što je te riječi izgovarao na glas svako jutro, prije molitve, prije doručka, prije spremanja

Prije 33 godine ovaj savjet mu je dala Majka Tereza, preporučila mu je da to čini jer je i ona to činila. Primijetio je promjenu na sebi samo što je te riječi izgovarao na glas svako jutro, prije molitve, prije doručka, prije spremanja… I želio je podijeliti taj savjet sa sestrom.

Deseti dan sestra ga je nazvala i rekla: Ne mogu vjerovati da nešto tako jednostavno već ima utjecaj na mene.

Ponovno potvrđujući istinu odnosa koji nam najviše znači, to je najbolji način za započeti dan, i tad će ostale stvari poteći iz toga.

Uredio Petar Salečić, izdavačka kuća Kyrios; Book.hr

Osobni portret svetice, njezina misija i velika ljubav prema Bogu: „Razgovori s Majkom Terezijom“ autora Renza Allegrija. 

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh