Duhovna glazba

NOVI SPOT FRA MARINA KARAČIĆA

VIDEO ‘PROBUDI ME’ – vapaj srca koje se želi ponovno vratiti u Očevu blizinu Predivan spot i pjesma s drugog albuma fra Marina Karačića, „Stvoreni za mnogo više”

Foto: Laudato

 

Popularni kantautor duhovne glazbe, fra Marin Karačić, premijerno je predstavio spot za pjesmu „Probudi me”, koja se nalazi na njegovu drugom albumu: „Stvoreni za mnogo više”.

„Pjesma je jedno veliko prihvaćanje svega onoga što život donosi – traženje Božje niti koja se provlači kroz naš život i vodi naše dane, te vapaj srca koje se želi ponovno vratiti u Očevu blizinu, probuditi iz razdijeljenosti i vratiti tamo gdje je radosnije kucalo”, istaknuo je fra Marin Karačić.

Kako se led, hladnoća i mrak u srcu i životu mijenjaju pod svjetlom i toplinom, zorno prikazuju prirodne ljepote Hercegovine i zaleđenog jezera Blidinje, kao i splitski glumac Pere Eranović, protagonist radnje spota.

Utkali smo toliko sitnih detalja u spot, koji upućuju, ali ne definiraju, i koji ostavljaju prostora razmišljanju i vlastitom doživljaju

„Uvijek je pomalo nezahvalno objašnjavati pjesmu ili spot, jer umjetnost sama za sebe govori – tu riječi samo osiromaše i ograniče djelo, jer iako slušamo i gledamo isto, svakome progovori drukčije. Utkali smo toliko sitnih detalja u spot, koji upućuju, ali ne definiraju, i koji ostavljaju prostora razmišljanju i vlastitom doživljaju. Tako se nadam da će Bog i preko ove pjesme i spota pronaći put do srca onih do kojih želi doći i doprijeti. Neka nam bude na duhovnu izgradnju”, spot je opisao fra Marin Karačić, ostavljajući prostora za osobni doživljaj svakom gledatelju.

Videospot je režirao Zdravko Terkeš, dok su glazbeni producenti Domagoj Pavin i Petar Ivkić, zaslužni i za aranžman pjesme za koju je glazbu i tekst napisao fra Marin Karačić. Snimanje, miks i mastering pjesme odradio je Švigi® za Studio Šišmiš.

Spot koji slikom, glazbom i tekstom pokazuje traženje, vapaj, buđenje i osjećaj Očeve blizine i Njegova zagrljaja, obuhvaća sva osjetila i potiče svakoga da se otvori i kaže: „Probudi me”

Nakon vokalnih izvedbi pjesama sa snažnim i dubokim riječima fra Marinova drugog albuma, izdanog u diskografskoj kući Laudato, o izlasku još jednog spota vrhunske kvalitete progovorio je i Luka Kotlar, A&R diskografske kuće Laudato: „Spotovi fra Marina Karačića uvijek spajaju glazbeni i vizualni doživljaj koji ostavlja snažan utjecaj na svakoga tko ga pogleda, upravo jer se u njemu može pronaći. Spot koji slikom, glazbom i tekstom pokazuje traženje, vapaj, buđenje i osjećaj Očeve blizine i Njegova zagrljaja, obuhvaća sva osjetila i potiče svakoga da se otvori i kaže: „Probudi me”. Kvalitetna duhovna glazba koja budi, dotiče i obraća srca te mijenja živote, ona je kakvu diskografska kuća Laudato obuhvaća, stoga nam je iznimno drago što je za izdavaštvo svog glazbenog stvaralaštva fra Marin Karačić odabrao upravo nas.“

Album „Stvoreni za mnogo više” fra Marin Karačić objavio je povodom pet godina rada u izdanju diskografske kuće Laudato. Album dostupan u Laudato web shopu sadrži 18 pjesama s riječima ohrabrenja i poticaja, nade i hrabrosti, kojima fra Marin Karačić poručuje da se isplati biti Gospodinov, boriti se i činiti dobro – jer „Stvoreni smo za mnogo više”.

Povodom izlaska njegovog drugog albuma, nedavno smo razgovarali s fra Marinom Karačićem, pročitajte intervju OVDJE. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh