Mudrost dana

NIJE SE POKOLEBALA UNATOČ SVEMU

VIDEO Pogledajte kako su napali 13-godišnju djevojčicu nakon što je usporedila pobačaj i ropstvo Ono što je Addison kazala pogodilo je u srž i izazvalo pravo negodovanje u gradskoj vijećnici. Addison, bez obzira na ratoborne povike, nije se omela u svom izlaganju. Hrabro je, bez drhtavog glasa, s velikom odlučnošću pozvala sve na borbu za nerođene.

Foto: Screenshot

Sa samo 13 godina, Addison Woosley iz Sjeverne Karoline, iz glavnog grada Raleighha, hrabro je stala na govornicu pred gradskim vijećem i obranila one koji ne mogu govoriti za sebe – nerođene.

Pobačaj je usporedila s ropstvom, koristeći i jedno i drugo kao primjere dehumanizacije određenih skupina ljudi koje druge moćnije skupine smatraju inferiornima i neravnopravnima – obje su tragični primjeri američke nepravde, kazala je.

“Zanimljivo je primijetiti da su savjesni bijelci govorili protiv ropstva i željeli ga ukinuti, jasno stavljajući do znanja da svi bez obzira na rasu, spol ili seksualnu orijentaciju imaju moralnu obvezu boriti se protiv nepravde svugdje – u društvu i u maternici.”

Njezine riječi izazvale su pravo negodovanje u gradskoj vijećnici. Addison, bez obzira na ratoborne povike, nije se omela u svom izlaganju. Hrabro je, bez drhtavog glasa, s velikom odlučnošću pozvala sve na borbu za nerođene.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh