Duhovnost

365 DANA S DUHOM SVETIM

Ravnodušnost nas čini sudionicima u zlu Klekni i moli za oprost svojih grijeha, ali i grijeha nekog drugog. Svijet je previše zatrovan da bi ga spasila molitva u kojoj molimo samo za sebe

ravnodušnost, ilustracija

Foto: Bernardo Lorena Ponte, Unsplash

 

 

Upravo u taj čas dođoše neki te mu javiše što se dogodilo s Galilejcima kojih je krv Pilat pomiješao s krvlju njihovih žrtava. Isus im odgovori: »Mislite li da ti Galilejci, jer tako postradaše, bijahu grešniji od drugih Galilejaca? Nipošto, kažem vam, nego ako se ne obratite, svi ćete slično propasti! Ili onih osamnaest na koje se srušila kula u Siloamu i ubila ih, zar mislite da su oni bili veći dužnici od svih Jeruzalemaca? Nipošto, kažem vam, nego ako se ne obratite, svi ćete tako propasti.« (Lk 13,1)

Što će se dogoditi s našim svijetom?

Kad gledamo naš svijet, vidimo da je još okrutniji od onog drevnog. Iako možda mislimo da je naša prošlost okrutnija od današnjice – pobačaj, trgovina ljudima, ubojstva, ovisnosti, pokazuju nam da je naš svijet pun zala.  Nad čovječanstvom vlada prokletstvo prolivene krvi. Jer i moja i tvoja ravnodušnost čini nas sudionicima u ubojstvima, ovisnostima i ostalom zlu.

Ima onih koji devet mjeseci mole za nerođeno dijete. Oni koji mole ispred klinika za pobačaje. I slično. No je li to dovoljno? Znamo da nije… Čovjek se osjeća vrlo bespomoćno pred ovakvim svijetom.

Znamo da i naša riječ može ubiti. Svojim jezikom možemo uništiti tuđi život, nečiju dušu. Razmislimo, koliko puta smo danas ili ovaj tjedan pomislili nešto ružno o nekome ili mu čak to rekli? Kleveta, prezir, sve to ubija druge ljude.

»Čuli ste da je rečeno starima: Ne ubij! Tko ubije, bit će podvrgnut sudu. A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne ‘Glupane!’, bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: ‘Luđače!’, bit će podvrgnut ognju paklenomu.« (Lk 12,57-59)

Pokušaj večeras moliti za sebe i za druge. Klekni i moli za oprost svojih grijeha, ali i grijeha nekog drugog. Svijet je previše zatrovan da bi ga spasila molitva u kojoj molimo samo za sebe. Zato moli i za druge. Moli sa suzama u očima, za sve zločine ovoga svijeta…

 

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

 

 

Iz knjige 365 dana s Duhom Svetim autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh