Zanimljivosti

DUGOOČEKIVANI FILM

VIDEO Napokon u hrvatskim kinima možete pogledati ‘Zvuk slobode’ Širenje globalne svijesti o strašnim stvarnostima trgovine djecom ne može se ostvariti bez pričanja priča poput ove, navodi distributer filma

Foto: Screenshot, Youtube/Blitz Hrvatska

Foto: Screenshot, Youtube/Blitz Hrvatska

„Zvuk slobode“ (Sound of Freedom) napokon se može pogledati u većim hrvatskim kinima. Nakon kina Ivanec, iz kojeg su prvi najavili hrvatsku distribuciju filma, sada je dugoočekivani film dostupan široj javnosti.

>>> VIDEO Svjetlo je pobijedilo tamu! ‘Zvuk slobode’ i u većim hrvatskim kinima 

Film „Zvuk slobode“ hrabro progovara o jednom od najsramnijih oblika kriminala koji utječe na život milijuna ljudi širom svijeta i oduzima im njihovo dostojanstvo. Širenje globalne svijesti o strašnim stvarnostima trgovine djecom ne može se ostvariti bez pričanja priča poput ove, navodi distributer filma.

Podsjetimo, Jim Caviezel u ovom akcijskom filmu glumi Tima Balllarda, bivšeg vladina agenta koji je postao osvetnik koji se upušta u opasnu misiju spašavanja djece od trgovaca ljudima u Kolumbiji.

Ova tema nažalost nije često prisutna u globalnim medijima a sada će se o njoj čuti zahvaljujući filmu. U njemu se otkriva globalna trgovina djecom te na koji način teku takve operacije. Redatelj Alejandro Monteverde je poručio: „Zvuk slobode“ je uzbudljiva priča jednog pravog heroja. Kada izađete iz kino dvorane, izađete puni nade.” Film je snimljen prema istinitoj priči. Glavni glumac, Jim Caviezel na podcastu Stevea Bannona – „War Roomu” otkrio da je Tim Ballard, koji je mormon, zahtijevao da njega glumi baš Caviezel. To je frustriralo rukovoditelje Fox studija. Disney je na kraju kupio Fox, a film je odbačen.

Naime, snimljen je 2018. godine ali sada, 2023. godine zahvaljujući distributeru Angel Studios, koji stoji iza serije The Chosen, „Sound of Freedom” (Zvuk slobode) je ugledao svjetlo dana.

„Moramo reći ljudima što se događa. Zato sam htio sudjelovati u ovom filmu. Ovaj film, a potom „Uskrsnuće” – pozivam vas da pogledate i više nikad ne moram niti glumiti”, poručio je Caviezel.

Za Book.hr priredila A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh