Sveta Misa

ČUDESNO!

VIDEO Nakon što je svećenik izgovorio: „Ovo činite meni na spomen“, sunce promijenilo oblik!

Foto: Shutterstock

 

Tijekom Svete Mise koju je ovaj svećenik slavio na otvorenom – prilikom pretvorbe kruha u Kristovo tijelo, a vina u Kristovu krv – sunce je promijenilo svoj oblik!

Kako, pogledajte u kratkom videu u nastavku:

Krist je na Posljednjoj večeri ustanovio sakrament euharistije pod prilikama kruha i vina, želeći da se pri svakoj Svetoj Misi slavi čin koji je učinio. Blagoslivljajući kruh, rekao je: „Uzmite i jedite! Ovo je moje tijelo koje se za vas predaje“. Potom blagoslivljajući kalež s vinom, rekao je: „Ovo je krv moja, krv saveza koja se za vas prolijeva, za oproštenje grijeha. Ovo činite meni na spomen“.

Tim činom se ostvaruje pretvorba kruha u Kristovo tijelo, a vina u Kristovu krv, odnosno Krist nam se u svakoj Svetoj Misi potpuno daje i prisjećamo se Njegove žrtve na križu, kojom nas je otkupio od grijeha i tako sklopio s nama novi savez.

Odabrala Magdalena Halužan

O tome što je Sveta Misa, kako se kvalitetno pripremiti i u njoj sudjelovati djelatno i plodonosno možete čitati u knjizi „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh