Zanimljivosti

SITNICA S ODJEKOM

VIDEO ‘Najbolja vozačica autobusa na svijetu’: Svako jutro radi frizuru djevojčici koja je ostala bez mame Razmislimo. Što svatko od nas može učiniti kako bi pozitivno utjecao na nečiji život? Ova je priča dobar podsjetnik. Pogledajmo možemo li učiniti nešto (više) za one oko nas

Foto: Screenshot/NBCNews

Slatka 11-godišnja djevojčica po imenu Isabella Pieri izgubila je mamu kada je imala devet godina. Bilo je to užasno vrijeme u kojem se Isabellin tata borio s gubitkom supruge, ali i sa svakodnevnim poslovima koje je sada morao obavljati sam.

Jedna od tih stvari bila je briga o kosi njihove kćeri. Nije znao što radi, a često bi djevojčicu, češljajući, i počupao, pa bi cijela stvar završila u suzama.

Tata, ne znajući što drugo, ošišao je Isabellu.

No, kosa je ponovno izrasla, a Isabella je sada uzela stvar u svoje ruke i počela se sama češljati. Jednog dana, rekao je njezin tata, vratila se kući s drugačijim stilom od uobičajenog konjskog repa. Kosa joj je „izgledala prekrasno”, rekao je.

Ispostavilo se da je iza toga stoji ljubazna vozačica autobusa. Tracy Dean je vozačica školskog autobusa s kojim Isabell putuje svakodnevno, i očito ima srce veliko kao… pa… autobus!

Kad je Isabella skupila hrabrosti zamoliti Tracy za pomoć oko frizure, sve se promijenilo. Tracy je djevojčici plela pletenice, a poučila ju je i kako da se sama uspješno počešlja. Isabellino samopouzdanje je jako poraslo, kaže njezin tata.

Inače, Tracy Davis ima četvero djece i prije sedam godina dijagnosticiran joj je rak. Hvala Bogu, dobila je tu bitku. Danas kaže, ne samo da je preživjela za svoju djecu, već i ovu koju svakodnevno vozi u školu.

Što ti možeš učiniti?

Tracy nam je primjer da svi možemo učiniti barem jednu dobru stvar svaki dan. Ona je malom gestom napravila veliku razliku u životu djevojčice bez mame.

Razmislimo. Što svatko od nas može učiniti kako bi pozitivno utjecao na nečiji život? Ova je priča dobar podsjetnik. Pogledajmo možemo li učiniti nešto (više) za one oko nas. Hvala ovoj vozačici na lekciji.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh