Razno

IZ KNJIGE "PASTIRI I ANĐELI IZ FATIME"

(VIDEO) Pogledajte predivno uprizoreno prvo ukazanje Anđela mira pastirima u Fatimi i naučite „Molitvu anđela” Kad se dovoljno približio, anđeo nam je rekao: 'Ne bojte se! Ja sam anđeo mira. Molite sa mnom!' Kleknuo je i položio čelo na zemlju...

(VIDEO) Molitva anđela

Foto: Pixabay

 

Kao i prethodne godine, Lucija je odvela stado na brdo Cabeço, ovaj put u pratnji svojih rođaka. Ali opet ne zna utvrditi točan datum događaja. U kasnim jutarnjim satima počinje padati kiša. Djeca uspijevaju pronaći sklonište ispod velikog kamena, u masliniku koji je pripadao Lucijinu kumu. Kiša je ubrzo prestala te se pojavilo sunce, no djeca su odlučila neko vrijeme ostati ondje. Dok su se igrala, odjednom je zapuhao „dosta jak vjetar”, koji je njihao grane drveća.

Izgledao je poput četrnaestogodišnjaka ili petnaestogodišnjaka, bio je bjelji od snijega, a sunce ga je činilo prozirnim kao da je od kristala, i bio je veoma lijep

Oluja usred lijepog vremena bio je dovoljan razlog da napuste igru kamenčićima. „Tad smo iznad maslina vidjeli isti onaj lik o kojem sam već govorila. Približavao nam se. Jacinta i Franjo ga nikada prije nisu vidjeli, a ja im nisam o tome pričala. Kako nam je bio sve bliže, mogli smo uočiti sve više pojedinosti na njemu. Izgledao je poput četrnaestogodišnjaka ili petnaestogodišnjaka, bio je bjelji od snijega, a sunce ga je činilo prozirnim kao da je od kristala, i bio je veoma lijep. Bili smo začuđeni i zadivljeni. Nismo izgovorili ni riječi.

‘Bože moj, ja vjerujem u te, ja ti se klanjam, ja se ufam u te i ja te ljubim. Molim te oproštenje za sve koji ne vjeruju u te, koji ti se ne klanjaju, koji se ne ufaju u te i koji te ne ljube.’

Kad se dovoljno približio, anđeo nam je rekao: ‘Ne bojte se! Ja sam anđeo mira. Molite sa mnom!’ Kleknuo je i položio čelo na zemlju. Potaknuti natprirodnim poticajem u nama, učinili smo isto što i on, ponavljajući riječi koje je izgovarao: ‘Bože moj, ja vjerujem u te, ja ti se klanjam, ja se ufam u te i ja te ljubim. Molim te oproštenje za sve koji ne vjeruju u te, koji ti se ne klanjaju, koji se ne ufaju u te i koji te ne ljube.’“ Ta je molitva poznata pod nazivom Molitva anđela i taj je kratki zaziv postao veoma popularan u Crkvi.
Nakon što je triput ponovio molitvu, ustao je i rekao: „Ovako molite. Isusovo i Marijino Srce čuju ono što moleći tražite“, a zatim je nestao.

Pastiri i anđeli iz Fátime; autor Marcello Stanzione; naklada Figulus

Ulomak iz knjige „Pastiri i anđeli iz Fátime” autora Marcella Stanzionea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 63 kune možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh