Duhovnost

PASTIRI

Moraš se suočiti sa samim sobom kojega Bog vidi Zato ne sudite ništa prije vremena dok ne dođe Gospodin koji će iznijeti na vidjelo što je sakriveno u tami i razotkriti nakane srdaca. I tada će svatko primiti pohvalu od Boga. (1 Kor 4,3-6).  

Djevojka se gleda u ogledalo

Foto: Prostock-studio, Shutterstock

 

 

(..) Moraš se suočiti sa samo jednom osobom: samim sobom kojega Bog vidi. Remek-djelom u fazi nastajanja. Jedinstvenim umjetničkim djelom, originalnim, ne preslikom nekoga drugog. Ovako postavljeno nešto je sasvim drukčije. Mišljenje moje kritičke strane posredovano je i filtrirano suosjećajnim i dobrim (ne dobrodušnim) pogledom Gospodina Isusa koji me vidi iznutra i ljubi me (Mk 10,21). Ljubaznim pogledom onoga koji me poznaje bolje nego što ja poznajem sebe.

Bogu prepuštamo sud

I kako bi bilo lijepo živjeti i podučavati druge (činjenicama, manje propovijedajući) tako da Bogu prepuštamo sud i znajući da me Bog uvijek vidi s ljubavlju, kao što otac vidi sina… Obavljati službu, imati javnu ulogu, nepobitno nas dovodi u situaciju da budemo kritizirani, i to je normalno.

moj je sudac Gospodin

Međutim, ako težina mišljenja onih koji nas vide samo izvana, zaboravljajući na primat milosrđa i suosjećanja koje imamo među nama kršćanima, postane pretjerana, vrijedi se prisjetiti svjedočanstva svetoga Pavla: Meni pak nije nimalo do toga da me sudite vi ili bilo koji ljudski sud; a ni ja sam sebe ne sudim.

Doista, ničega sebi nisam svjestan, no time nisam opravdan: moj je sudac Gospodin. Zato ne sudite ništa prije vremena dok ne dođe Gospodin koji će iznijeti na vidjelo što je sakriveno u tami i razotkriti nakane srdaca. I tada će svatko primiti pohvalu od Boga. (1 Kor 4,3-6).

 

 

 

Iz knjige „Pastiri“ autora Paola Curtaza. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za Book.hr priredila A. P.

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh