Evangelizacijski susreti

MOLITVENO-EVANGELIZACIJSKI SUSRETI

VIDEO MES 17. prosinca: Predavanje Danijela i Ivane Katanović Govorili su i o tome kako obnoviti, spasiti brak i koliko često ne znamo toliko toga što na Gospodin govori, te imamo mnogih problema u braku kojih ne bi trebali imati. Vrijeme u kojem se trenutno nalazimo je dragocjeno. Nalazimo se vremenu došašća kada imamo prilike promatrati Svetu Obitelj

Foto: Zadrži smjer / YouTube, Screenshot

Foto: Zadrži smjer / YouTube, Screenshot

Donosimo vam predavanje s Molitveno evangelizacijskog susreta koji se održao 17. prosinca 2023. u Dugom Selu. Predavači su bili Danijel i Ivana Katanović koji su govorili na temu „Bitke za brak i obitelj”. Oni su inače voditelji malih grupa i autori knjige „5 minuta za brak i obitelj“ . Sve o pastoralu i borbi za brak saznajte ovdje. 

Bitka za brak i obitelj

Govorili su i o tome kako obnoviti, spasiti brak i koliko često ne znamo toliko toga što na Gospodin govori, te imamo mnogih problema u braku kojih ne bi trebali imati. Vrijeme u kojem se trenutno nalazimo je dragocjeno. Nalazimo se vremenu došašća kada imamo prilike promatrati Svetu Obitelj.

Riječi na koje su nas podsjetili su one fatimske vidjelice sestre Lucije dos Santos: „Zadnja bitka između Boga i Sotone vodit će se preko obitelji i braka”.

„Svaki onaj koji će o svom braku htjeti raditi i spašavati ga imat će protivštine, ali ne bojte se jer je Marija zgazila našem neprijatelju glavu!”, rekao je Danijel Katanović pritom postavivši zanimljivo pitanje.

Kada kažemo da se posljednja bitka vodi za brak, jesmo li stvarno toga svjesni?

„Gledam li ja svog supružnika kao neprijatelja, koliko je stvarno tvoj fokus na tome tko je pravi neprijatelj i da se bitka vodi za brak?”, rekao je.

Pristup problemu

Ivana Katanović je otkrila kako smo došli do „trenutka kada se u našim brakovima i odnosima ne radujemo nego očajavamo. Mislimo da je ono što mi živimo najgore-najteže i da se samo mi ne slažemo-ne razumijemo”.

Važan je način na koji pristupamo problemima. Odnosno prihvaćamo li supružnikovo drugo mišljenje.

„Način kako pristupamo problemu i izazovu koji je pred nama – to je ono što nas razdvaja. jesmo li podrška ili osuda.  Obrati pažnju kako gledaš supružnika kada ne mislite isto”, rekla je.

Problem na kojem treba raditi većina parova jest taj da se trebaju jedno drugo nadopunjavati. Ako želimo promjenu trebamo raditi na sebi a za drugoga moliti, poručila je Katanović.

Detaljnije poslušajte u videu ispod:

Kratka dnevna molitva i poticaj

Na Facebooku i Instagramu (stranica „Ljubav i poštovanje“) svaki dan možete pronaći kratku molitvu i poticaj koji vam može poslužiti kao izvrsno „oružje“ za obranu vaše obitelji i za vaše osobno posvećenje. Ovdje se možete prijaviti ako želite svakodnevnu molitvu i poticaj primati na e-mail adresu.

Uz svakodnevno usmjerenje, kratku molitvu i poticaje, saznat ćete o braku i svome supružniku, ali i sebi puno toga što će Vam koristiti da obnovite ili čak spasite brak. Za sve to treba vam svega pet minuta. Potičemo vas, naravno, da odvojite i koju minutu više za sebe i svoju obitelj.

Također, preporučujemo knjigu „5 minuta za brak, vezu i obitelj” koju možete nabaviti putem webshopa naše Biblioteke Figulus ovdje.

Prođite i „15-dnevni plan za brak“. Više o njemu možete saznati ovdje.

Donosimo vam i „Molitvu za obnovu i iscjeljenje braka i obitelji” po kojoj možete, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje. Molitvu pisanu u ženskom rodu možete pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

Sami odlučujemo hoćemo li živjeti u razočaranju, optuživanju, nezadovoljstvu – ili ćemo se aktivirati i početi moliti za svoj brak i obitelj. Odlučimo se i krenimo zajedno.

Za Book.hr priredila A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh