Duhovnost

NEBOJŠA ĐURIĆ

VELIKA ZAVJERA, MALA VJERA Kako se možemo nalaziti sa svijetle strane oblaka i biti puni tame i mračnih scenarija?! Danas se ponavljaju iste stvari. Oblak slave postavljen je između dvije vojske. Između Crkve Isusa Krista i vojske moćnika ovog svijeta…

VELIKA ZAVJERA, MALA VJERA Kako se možemo nalaziti sa svijetle strane oblaka i biti puni tame i mračnih scenarija

Foto: Shutterstock

 

Nedavno smo na našem portalu objavili tekst Kriv je Papa, krivi su biskupi i krivi su političari u kojem autor piše o tome zašto teorije zavjere uvijek uspijevaju i tko je zapravo njihov tvorac.

Pastor Nebojša Đurić nedavno je imao predavanje na temu Velika zavjera, mala vjera koje se nadovezuje na spomenuti tekst. U svom se predavanju osvrće na događaje koji su uslijedili neposredno nakon izlaska izraelskog naroda iz Egipatskog ropstva.

„Anđeo Božji koji je išao ispred izraelskih četa, promijenio je mjesto i stao im iza leđa. I stup od oblaka se pomaknuo. Oblak se smjestio točno između vojske egipatske i vojske izraelske…“ (Izlazak 14)

Egipćanima je oblak postao taman, dok je Izraelcima rasvjetljivao noć tako da jedni drugima nisu mogli prići…

Dok su Egipćani tapkali u mraku vlastite umišljenosti, ne znajući da im je Bog pripremio zamku, Izraelci su stajali na svjetlu i gledali čudesa

Egipćani su bili narod visoke diplomacije i vojna velesila; konjanici, ratnici, koplja, mačevi, štitovi. Dok Izraelci nisu imali ništa, no Riječ ih svejedno naziva vojskom. Zato što je s Izraelcima bio Bog. Svaka, pa i najmanja grupa ljudi, u čijoj sredini prebiva živi Bog, naziva se vojskom.

Između Egipćana i Izraelaca stajao je stup oblaka. Dok su Egipćani tapkali u mraku vlastite umišljenosti, ne znajući da im je Bog pripremio zamku, Izraelci su stajali u svjetlu i gledali čudesa. No, nažalost, nisu svi vjerovali. Mnogi od njih su bili samo fizički prisutni na svijetloj strani oblaka, ali s pomračenim srcem i razumom. Njihove su misli bile usredotočene na neprijatelja, na njihovu silnu vojsku. Bili su svezani strahom. Sve dok se tu noć, pred njihovim očima, nije razdvojilo more. Gledali su čudo u koje nisu vjerovali.

Oblak slave postavljen je između dvije vojske. Između Crkve Isusa Krista i vojske moćnika ovog svijeta

Danas se ponavljaju iste stvari. Oblak slave postavljen je između dvije vojske. Između Crkve Isusa Krista i vojske moćnika ovog svijeta. Vojska ovog svijeta je vojna velesila. Ona raspolaže vrhunskom tehnologijom, znanjem, naoružanjem, uključujući i medije. No Bog nije među njima.

Prava je istina da moćnici tapkaju u mraku vlastite umišljenosti i ne slute da im je Bog pripremio zamku.

A što je s nama? S koje strane oblaka smo mi? Komu vjerujemo?

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh