Duhovnost

DUŠU SVOJU OČISTIMO

Unatoč našim grijesima On nas ljubi: Ne izbjegavajte susret s Njim Sakrament ispovijedi je sakrament izmirenja ali i izlječenja duše, duha a onda posredno i tijela

Foto: Josh Applegate, Unsplash

Foto: Josh Applegate, Unsplash

 

Osjećaš li se katkad potišteno? Imaš nekakav osjećaš prljavštine? Svi se ponekad tako osjećamo. Donosimo kratku priču koja je veoma odličan podsjetnik ovih dana. Jedan čovjek je bio sav u prljavoj odjeći i smrdljiv. Došao je do svećenika i zavapio mu: Oče, želim samo zagrljaj i molitvu”.

Što je napravio svećenik? Zagrlio ga je s Presvetim Sakramentom u ruci i čovjek je počeo plakati.

Svi smo mi taj čovjek. Često smo prljavi i osjećamo se kao da smrdimo od grijeha. Ali, Isus nas ljubi i grli. Susret s njim možeš imati već danas. Odupri se svim zaprekama. Onom glasiću koji ti govori da ne trebaš na ispovijed. Upamti da grijeh stvara rane. Rane koje dolaze od grijeha, kako navodi Josip Lončar u knjizi „Želim da živiš“, su: ogorčenost, razočaranje, samosažaljenje, tuga; osjećaji krivnje, osjećaji manje vrijednosti, odbačenosti i neželjenosti; nemir, strah, tjeskoba… Grijeh rađa povrijeđenost a iz nje se rađaju: ponos, mržnja, neopraštanje, srdžba, osuđivanje…

Ne traži opravdanja za svoje grijehe. Sakrament ispovijedi je sakrament izmirenja ali i izlječenja duše, duha a onda posredno i tijela. Priznaj svoj grijeh, pokaj se, zatraži i primi oproštenje.

Na kraju krajeva, ima li boljeg poklona za proslaviti Njegov rođendan nego biti pripravan za susret s Njim. Kao što i pjesma kaže: „Grijehe svoje oplačimo, dušu lijepo očistimo!”.

Za Book.hr priredila A. P.

Preporučujemo knjigu  „Želim da živiš“ autora Josipa Lončara. Više o knjizi možete saznati ovdje. Kupiti ju možete ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh