Najave

ŽUPA MAJKE BOŽJE LURDSKE U ZAGREBU

23. 5. 2023. TRIBINA O OČUVANJU BIORAZNOLIKOSTI U PRIRODI: Poziv svakog vjernika je da bude čuvar Božjeg djela Tribina će se održati povodom Tjedna Laudato si', u organizaciji Udruge za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju“ i Župe Majke Božje Lurdske

Foto: Freebird7977; Shutterstock

U utorak 23. svibnja u 19:45 sati u župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu održat će se tribina o očuvanju bioraznolikosti u prirodi.

Povod za to je Tjedan Laudato si’, 21. – 28. svibnja, koji se obilježava svake godine širom svijeta, te Međunarodni dan biološke raznolikosti (22. svibnja) i Dan prirode u Republici Hrvatskoj.

Organizatori tribine su Udruga za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju“ i Župa Majke Božje Lurdske, Ulica Frana Vrbanića 35, Zagreb.

Na tribini sudjeluju:

Tihana Mojsinović, izvršna direktorica Udruge za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju“ s temom „Čuvar Božjeg djela – poziv svakog vjernika“;

Aljoša Duplić, ravnatelj Zavoda za zaštitu okoliša i prirode, s temom „Poslušajmo glas prirode“ i

gvardijan fra Bože Vuleta, koji će govoriti u ime domaćina. Tema njegova izlaganja je „Ekološka duhovnost u svjetlu Papine enciklike Laudato si’“.

Nakon izlaganja predviđena je rasprava.

Dobrodošli!

U nastavku možete pročitati Naomino posebno iskustvo u prirodi, dok su šetali šumom s grupom izviđača 🦌

Iz časopisa Book, br. 159 (ožujak 2023.) Iz teksta Naomi Bosch, Kako na nebu, tako i na zemlji

Foto: cherryyblossom; Shutterstock

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh