Duhovnost

TOMISLAV IVANČIĆ

Na zemlji smo da Bog ojača naše duhovne mišiće Mi smo kao u pustinji, kao u areni u kojoj se borimo i treniramo, da bismo onda opet izišli iz nje i došli tamo odakle smo pošli u naručaj Stvoritelja

Foto: Tatiana Diuvbanova, Shutterstock

 

Ne samo da znamo početke svoga života i prekrasne korijene svoga bića, koji su, naime, u Bogu, nego mi znamo i cilj, kamo idemo.

Izišli smo iz Božje ruke, došli ovamo na zemlju da nas Bog iskuša i ojača naše duhovne mišiće, kako bismo se borili protiv zla i vjerovali u dobro. Mi smo kao u pustinji, kao u areni u kojoj se borimo i treniramo, da bismo onda opet izišli iz nje i došli tamo odakle smo pošli u naručaj Stvoritelja.

Tek kad ispunimo svoj život istinom, tad ćemo biti sposobni napraviti veličanstvena djela ovdje na zemlji

Bog je, dakle, najfamilijarnije biće svakog čovjeka. Stoga umrijeti ne znači otići u strano i nepoznato, nego naprotiv, otići kući, onamo za čime čeznemo i kamo želimo stići.

U korijenima našeg bića nisu grijeh, zlo, smrt i bolesti, nego božanska moć, ljubav svemogućeg Oca, Njegova nježnost, toplina, njegov pogled koji nas prati i ruka koja nas vodi.
Tek kad ispunimo svoj život istinom o našim počecima i kraju zemaljskog hoda, tad ćemo biti sposobni napraviti veličanstvena djela ovdje na zemlji, osloboditi sebe i zemlju od razaranja te živjeti dobro i sretno.

 

Iz knjige „Hagioterapijska antropologija“ autora prof. Tomislava Ivančića. Izdavač: Teovizija.

Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjige profesora Ivančića možete nabaviti i ovdje.

 

Za Book.hr priredila M. V:, odabrala A. P.

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh