Duhovnost

NOSITI RADOSNU VIJEST

„Ti si anđeo“ Kada mi je nekoliko puta rečeno: „Ti si anđeo“, iako ne zaslužujem takvu pohvalu, unutar sebe klicao sam od radosti i zahvalio Gospodinu.

„Ti si anđeo“

Foto: Shutterstock

 

(Iv 1,47-51)

 

Volio bih vršiti poslanje Gabrijela, Mihaela i Rafaela. Htio bih uvijek biti nositelj radosne vijesti. A prva radosna vijest je naviještanje Evanđelja. Reći nekome: „Bog te ljubi i ja zajedno s Njim“ znači proizvesti radost u srcu osobe kojoj je upućena radosna vijest. Ne namjeravam i ne želim biti sijač loših vijesti.

Volio bih biti kao Rafael s karizmom da liječim rane duše i tijela, da tješim ožalošćene

Volio bih biti kao Mihael. Neka moje prisustvo u mojoj redovničkoj zajednici, u župnoj zajednici i u četvrti u koju me Duh Sveti doveo bude neprestani egzorcizam preko sile Božje riječi. Neka uvijek imam nadnaravnu snagu da životom, riječju i djelom branim Crkvu i kršćanski nauk.

Volio bih biti kao Rafael s karizmom da liječim rane duše i tijela, da tješim ožalošćene. Volio bih obrisati suze s lica onih koji se osjećaju pritiješnjeni od bogataša i moćnika ovoga svijeta.

Dođi, Duše Sveti i neizmjerno siđi na mene, kako bih mogao biti čista srca! Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Odabrao: fra Petar Ljubičić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh