Duhovnost

RAUL SALVUCCI

Talijanski egzorcist upozorava: Sotona je taj koji se prerušava u duše pokojnika koje se zazivaju „Kontakt s duhovima je u svakom obliku poguban – tko se igra s vatrom, umire. Štoviše, često posljedice zahvaćaju kako njihovu djecu, tako i djecu njihove djece…“

Talijanski egzorcist upozorava: Sotona je taj koji se prerušava u duše pokojnika koje se zazivaju

Foto: Shutterstock

 

Mi koji se po službi koju nam je Crkva povjerila bavimo tim područjem nemamo sumnje: uvijek i u svakom obliku je Sotona taj koji se prerušava u duše pokojnika koje se zazivaju, da bi tako stupio u kontakt s ljudima i napakostio im.

Posljedice sudjelovanja na seansama

Jednom su me uputili u kuću jedne gospođice koja je stanovala sama. Neobične pojave, poput izgorjelih otisaka ruku, predmeta koji se premještaju itd. činili su joj život nepodnošljivim. Ispripovjedila mi je da je nakon majčine smrti, da bi prevladala usamljenost, počela učestalo dozivati majčin duh u kuću. Upitao sam ju je li joj majka bila pobožna: odgovorila mi je da je svaki dan odlazila na misu te da je spokojno preminula, primivši i bolesničko pomazanje. Posvijestio sam joj da nije moguće da bi ta prisutnost, koja joj sada zagorčava život, mogao biti duh njezine majke, s kojom ju je povezivala ljubav i koja sada prebiva u Božjem svjetlu. Štoviše, kad sam ju upozorio da prestane s tom praksom, proveo sam temeljito nad njom obred egzorcizma i odonda više nije imala nikakve smetnje.

Nama je nepojmljivo da bi se naša braća, preminula u miru s Bogom, mogla očitovati na spiritističkim seansama: duhovi koji se očituju su ili zlodusi ili se pak koriste dušama osoba koje su preminule u nemilosti Božjoj, a koje su sada pod njihovom vlašću. Osim jasne osude Crkve, dužnost mi je, kao pastiru, svrnuti pozornost na brojne osobe koje su izgubile mentalnu ravnotežu, razorile svoje obitelji, poduzeća, jer su sudjelovale na takovim seansama. Kontakt s duhovima je u svakom obliku poguban – tko se igra s vatrom, umire. Štoviše, često posljedice zahvaćaju kako njihovu djecu, tako i djecu njihove djece.

Katkad se ustanovi da su teška i neobična stanja, kao i velika i mala zla koja nekoga godinama prate, uzrokovana sudjelovanjem na spiritističkim seansama iz šale ili razonode, u dokolici studentskih dana. U tom slučaju valja pristupiti ispovijedi i primiti blagoslove.

Svako sudjelovanje u spiritističkim seansama ostavlja neki trag u životu. Pametnomu dosta!

Ulomak iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?“ talijanskog egzorcista Raula Salvuccija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti u elektroničkom izdanju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh