Duhovnost

ŠTO S ĐAVLIMA I VRAČARSKIM UROCIMA

Talijanski egzorcist o tome kako uroci mogu utjecati na zdravlje Sjećam se putujućega trgovca koji je osjećao probadajuću bol u stopalima svaki put kad bi njima stao na tlo i uspravio se. U Torinu mu je jedan glasovit stručnjak, nakon što ga je dugo proučavao, rekao: „Za ovu bolest moramo iznaći novi medicinski pojam.“

Talijanski egzorcist o tome kako uroci mogu utjecati na zdravlje

Foto: Shutterstock

 

 

Negativni učinci za zdravlje uobičajeni su kad je posrijedi urok. Očituju se na različite načine, premda nisu uvijek svi prisutni, pa ni s istim intenzitetom. Te se stvari, kako je već rečeno, razlikuju ovisno o osobi o kojoj je riječ te njezinoj tjelesnoj građi, okomljujući se na najslabije točke najvećim negativnim nabojem.

Sjećam se putujućega trgovca koji je osjećao probadajuću bol u stopalima svaki put kad bi njima stao na tlo i uspravio se. Budući da je narav njegova posla od njega iziskivala dugotrajno stajanje na nogama, ta mu je smetnja onemogućavala njegovo obavljanje. Stoga je obišao sve specijaliste u Italiji bez ikakva pomaka. U Torinu mu je jedan glasovit stručnjak, nakon što ga je dugo proučavao, rekao: „Za ovu bolest moramo iznaći novi medicinski pojam.“

Kako prepoznati?

Osvrnimo se na neke značajke.

Snažni bolovi, u različitim dijelovima tijela, osobito najosjetljivijima, koji se katkad premještaju s jednog mjesta na drugo: od jetara do želuca, nogu, vrata, leđa, crijeva, reproduktivnih organa, što utječe i na redovitost ženskoga menstrualnog ciklusa, a što može dovesti i do njegova potpuna izostajanja.

Neobjašnjive smetnje. Liječnici, čak i specijalisti, ne uspijevaju uspostaviti dijagnozu. Provode se sve analize, i one najistančanije, bez ikakva pomaka. To je, naravno, osnovni pokazatelj da je riječ o preternaturalnome.

Lijekovi postaju nedjelotvorni. Ni nakon promjene lijekova ne postiže se ništa. Simpatična je bila izjava jedne gospođe: „Što se tiče lijekova koje uzimam, ne bi bili ništa manje djelotvorni da ih bacim u odvod sudopera.“

Katkad su vrijednosti vidno narušene. Kad se ponovo potrudi oko njih, vrate se u normalu.

Negativni utjecaji mogu pogoditi i um liječnika, iskrivljujući dijagnozu i navodeći liječnike na fatalne pogreške, s katastrofalnim posljedicama u vidu krivih terapija. Onaj tko je pogođen tim smetnjama, dobro je da se pomoli Gospodinu za liječnika koji će ga liječiti, da ga obasja svojim svjetlom da bi mogao ispravno razmišljati i zaključivati.

Lanac zala. Često se događa da je potrebno obilaziti bolnice; netom što se izliječi jedno oboljenje, pojavi se drugo. Po obavljenom kirurškom zahvatu ustanovi se da je potreban još jedan. Tako se stvara začarani krug dijagnoza i terapija.

Ulomak iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?“ Pastoralne smjernice jednog egzorcista talijanskog egzorcista Raula Salvuccija Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh