Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Najbolji lijek za postajanje svetim i neporočnim Gledam svoj jezik i vidim da je iznakažen od gube. Što činim? Vapijem Gospodinu i kažem mu: „Ako želiš, možeš me očistiti od mojih zlih, besramnih, teških, nasilnih riječi."

Ispružene ruke prema Kristu

Foto: Art Stocker, Shutterstock

 

(Mt 8,1-4)

Gledam svoje oči i vidim da su iznakažene od gube. Što činim? Vapijem Gospodinu govoreći:  „Ako želiš, očisti me od mojih nepoštenih i nečistih pogleda.” A Gospodin mi kaže: „Idi k mojim svećenicima i ispovijedi svoj grijeh”. Gledam svoje uho i iznakaženo je od gube. Što činim? Vapijem Gospodinu i kažem: „Ako želiš, možeš me očistiti od loših riječi i razgovora koje vodim”. A Gospodin mi kaže: “Idi k mojim svećenicima i ispovijedi svoj grijeh”.

Vapijem Gospodinu

Gledam svoj jezik i vidim da je iznakažen od gube. Što činim? Vapijem Gospodinu i kažem mu: „Ako želiš, možeš me očistiti od mojih zlih, besramnih, teških, nasilnih riječi.” A Isus mi kaže: „Idi k mojim svećenicima i ispovijedi svoj grijeh”. Gledam svoj nos i vidim da je iznakažen od gube. Što činim? Vapijem Gospodinu i kažem mu: „Ako želiš, možeš me očistiti od gube koja me opija mirisima ovog svijeta, koji prolaze kao dašak vjetra”. A Gospodin mi kaže: „Idi k mojim svećenicima i ispovijedi svoj grijeh”.

A Gospodin mi kaže

Gledam svoje ruke i vidim da su iznakažene od gube. Što činim? Vapijem Gospodinu i kažem mu: „Ako želiš, možeš me očistiti od gube fizičkog nasilja. Želim upotrebljavati svoje ruke samo za milovanje, grljenje i blagoslivljanje. Gospodine, očisti moje ruke od gube škrtosti. Želim upotrebljavati svoje ruke za velikodušno i obilno darivanje “. A Gospodin mi kaže: „Idi k mojim svećenicima i ispovijedi svoj grijeh i bit ćeš ozdravljen”.

Dok je Sestra Faustina ispovijedala svoje lake grijehe, iza svećenika je vidjela Isusa koji ju je grlio i liječio od njenih malih mrljica grijeha. Ispovijed, učinjena s vjerom i skrušenošću srca, je najbolji lijek za postajanje svetim i neporočnim. Amen. Aleluja.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

 

 

Izvor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskih zvanja, Sjeme / Facebook

Za Book.hr priredila A. P.

 

 


PREPORUKA!

Knjiga Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.
 

 

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh