Osobni razvoj

BOG TRAŽI ČOVJEKA

Susret s prijateljem koji te prihvaća više nego što ti samog sebe prihvaćaš Možeš čak i zaspati tijekom molitve. Ako prije nego zaspiš uspiješ reći: „Gospodine Bože, umoran sam, ali te volim!“, dobio si dva u jednom – molitvu i san

Foto:Antonio Guillem, Shutterstock

 

Sjećam se kako je oslobađajuća za mene bila svijest da me Gospodin Bog ionako poznaje i da se ne moram pred njime pretvarati. Kao da se to podrazumijeva, ali za mene je to bilo poput otkrića Amerike. Što možemo zamaskirati pred Bogom? Prema tome ne škodi moliti. Ponekad govorimo da smo u lošem stanju, da nas boli glava ili smo umorni i ne možemo se moliti. Odakle ta ideja da za molitvu moramo biti spremni i puni snage? Tko kaže da moraš sve kontrolirati i kipjeti od energije? Tko ti je to utuvio?

Tijekom molitve možeš biti umoran, bezvoljan, ne uspijevajući izvući iz sebe ni jedne uzvišene misli…

Molitva nije poslovni ručak sa šefom korporacije tijekom kojeg moraš pokazati kompetenciju i dobru prezentaciju. To je susret s prijateljem koji te prihvaća više nego što ti samog sebe prihvaćaš. Tijekom molitve možeš biti umoran, bezvoljan, ne uspijevajući izvući iz sebe ni jedne uzvišene misli. I to će biti veoma dobra molitva. Možeš čak i zaspati tijekom molitve. Ako prije nego zaspiš uspiješ reći: „Gospodine Bože, umoran sam, ali te volim!“, dobio si dva u jednom – molitvu i san (smijeh).

Duboko sam uvjerena da Duh Sveti uopće ne radi prije osam sati…

Ja sam jedna od onih ljudi koji se, neovisno o tome kada idu na spavanje, bude poslije osam sati. To je prava nesreća u mojem redovničkom životu (smijeh). Duboko sam uvjerena da Duh Sveti uopće ne radi prije osam sati, a jutarnja molitva počinje mnogo, mnogo ranije. Često sam mislila: „To je najgore vrijeme za molitvu. Tko je to izmislio da ustajemo na molitvu usred noći? (Odnosno, u 6 ujutro.)“ Nisam se mogla pomiriti s tim sustavom dok nisam shvatila jednu stvar. Iako ujutro dolazim u kapelu slaba, nesposobna izvući iz sebe bilo kakvu uzvišenost, postajem podatnija za Božju milost. Tada ne smetam Bogu. Dovoljno je prihvatiti to stanje da bismo ga dobro iskoristili.

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

 

 

Iz knjige „Bog traži čovjeka” autorice časne sestre Bogne Młynarz, ZDCh. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh