Osobni razvoj

MOŽE LI SE HOMOSEKSUALNOST 'IZLIJEČITI'?

Što trebamo imati na umu kad pristupamo homoseksualnim osobama S homoseksualcima suosjećamo i željeli bismo im nekako pristupiti i pomoći, ali često ne znamo kako. Ovi bi nam savjeti itekako mogli pomoći u tome!

Što trebamo imati na umu kad pristupamo homoseksualnim osobama

Foto: Shutterstock

 

Bez pritisaka i naglih promjena

Kad pristupamo homoseksualnoj osobi, najvažnije od svega jest da ju previše ne pritišćemo i ne tražimo nagle promjene kod nje. Siguran sam da neki kršćani smatraju takav popustljiv pristup prema grijehu previše blagim. Ali to me podsjeća na nešto što se je dogodilo prije mnogo godina, kad sam živio u St. Louisu, Missouri, i služio u „Merton Houseu“.

Katoličke redovnice koje su ondje živjele molile su za medicinsku sestru koja je živjela s lezbijskom partnericom. One su činile upravo prema ovom prijedlogu: molile su s njom i prihvaćale ju i voljele bez uvjeta koje ona tada još ne bi mogla ispuniti. Samo su ju vodile prema Isusu i poticale na molitvu.

Za nekoliko mjeseci u molitvi je osjetila da mora promijeniti svoj život, ali bojala se je reakcije svoje partnerice, do koje joj je bilo veoma stalo. Tako su ostale zajedno, a ona je nastavila moliti. Onda se je jedne noći, nakon nekoliko tjedana, Isus ukazao njezinoj partnerici i nježno joj rekao da mora prekinuti sa svojim lezbijskim životom. Kad je to podijelila s medicinskom sestrom, bila je iznenađena kad je čula da je ona već prije nekoliko tjedana odlučila isto. Prekinule su svoj odnos, pomirile se s Bogom i razišle se u miru.

Sjećam se što mi je moj prijatelj Tommy Tyson često govorio: „Kršćanstvo se događa iznutra.“ Duh Sveti djeluje u nama, a ne po zakonima koje bi nametao izvana.

Daj joj vremena i budi strpljiv/a

Također, treba istaknuti da ta vrsta izlječenja traži mnogo vremena i strpljenja. Duboki uzroci homoseksualnosti obično nisu jednostavni i svaka je osoba koju se savjetuje i za koju se moli jedinstvena. To postavlja sljedeće pitanje: Gdje ćemo naći ljude voljne da odvoje vrijeme i daju svoj život ranjenim i povrijeđenim ljudima svijeta?

„Vidjevši mnoštvo, sažali mu se nad njim jer bijahu izmučeni i ophrvani kao ovce bez pastira. Tada reče svojim učenicima: ‘Žetve je mnogo, a radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju.’“ (Mt 9, 36 – 38) (…)

Iz knjige „Može li se homoseksualnost ‘izliječiti’” autora Francisa MacNutta. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Posebna pogodnost za sve naše kupce: poštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

Može li se homoseksualnost ‘izliječiti’?

Prečesto, osobito u crkvi, tema homoseksualnosti uzrokuje brojne nesporazume i rasprave.

Je li moguće u isto vrijeme vjerovati da homoseksualci nisu izabrali takav stil života, a ipak zadržati biblijski stav da je to ponašanje grešno?
Autor knjige, katolički teolog Francis MacNutt, kaže da je moguće te nastavlja: „Po mojem iskustvu, kao i mnogih drugih ljudi, moguće je izliječiti homoseksualnost po molitvi!”

Jasna i praktična, knjiga je namijenjena onima koji intuitivno, instinktivno osjećaju da je homoseksualna aktivnost pogrešna, ali ne žele biti označeni kao netrpeljivi ili oni koji su puni predrasuda već žele voljeti i biti suosjećajni. Homoseksualci koji žele promjenu vidjet će da karakteristična molitva donosi izvanredne rezultate.

Može li se homoseksualnost izliječiti

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Najčitanije

Na vrh