Duhovnost

DAVID WILKERSON

Što kad nas život toliko iscrpi da poželimo da nas ‘nema’ Najbolje što možemo napraviti kad smo potpuno shrvani životnim brigama...

Što kad nas život toliko iscrpi da poželimo da nas 'nema'

Foto: Shutterstock

 

Tema zahvaljivanja došla mi je kad sam prolazio kroz velike poteškoće. U mom se životu nagomilalo toliko problema da sam pred ženom ‘ispalio’: „Ne mogu više. Na kraju sam snaga; želim samo nestati!”

Toliko sam se samosažalijevao da sam počeo prigovarati Bogu: „Gospodine, koliko ćeš me dugo držati u ovoj vatri? Ne vidiš li kako mi se duh umorio? Kad ćeš mi odgovoriti, Bože?”

Iznenada je Duh Sveti pao na mene i osjetio sam se posramljeno. Šapnuo je mom srcu: „Počni mi sad zahvaljivati, Davide. Donesi mi žrtvu hvale za sve što sam učinio za tebe u prošlosti i za ono što ću učiniti u budućnosti.

Zahvaljuj mi za obitelj, zdravlje, službu. Daj mi žrtvu hvale i sve će izgledati drugačije. Imat ćeš mir u borbi i ja ću ti dušu blagosloviti sigurnošću.”

Te su riječi smirile moj duh i pitao sam se što je Gospodin mislio pod „žrtvom hvale”. Tražio sam u Svetom pismu što bi to moglo značiti i zapanjio sam se nad onim što sam pronašao:

„Nek prinose žrtve zahvalnice i kličući nek djela njegova kazuju” (Ps 107,22).

„Tebi ću prinijeti žrtve zahvalne, zazvat ću ime Jahvino” (Ps 116,17).

„Pred lice mu stupimo s hvalama, kličimo mu u pjesmama” (Ps 95,2).

I, dakako, najpoznatiji biblijski odlomak o zahvaljivanju:

„Uđite s hvalama na vrata njegova, u dvore njegove s pjesmama; hvalite ga, ime mu slavite” (Ps 100,4).

Kad se nemate kamo okrenuti, okrenite se zahvaljivanju! Zahvaljujte Gospodinu za njegovo oproštenje, blagoslove, obećanja, sve što je učinio i što će učiniti. Zahvaljujte u svemu!

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh