Duhovnost

DAVID WILKERSON

Ne uznemiravajte se, prepustite sve Bogu Nevjera ili vjera... Što se događa kad se pokušavamo sami izvući iz svojih kušnji?

Muškarac slavi Boga, širi ruke prema nebu

Foto: djgis, Shutterstock

 

Gospodin je vrlo strpljiv sa svojom djecom. On nas zapravo poziva: „Predočite svoje dokaze” (Iz 41,21), što znači da je u redu postavljati pitanja, preispitivati. Možda primimo neku iznenadnu, strašnu vijest: o smrti voljene osobe, o rastavi sina ili kćeri, o tome da nam je bračni drug nevjeran… U takvim trenucima, Bog šalje Duha Svetog da nam donese utjehu, ublaži bol i smiri srce. Naš Gospodin osjeća svaki naš trzaj boli, straha i panike.

„Bez vjere nemoguće mu je ugoditi” (Heb 11,6)

Bog vidi svaki detalj naše krize i vidi sve životne probleme koji nas pritišću. Oni koji mole i čekaju na njega s mirnom vjerom nikada se ne nalaze ni u jednoj stvarnoj opasnosti. Štoviše, on pozna naše panične misli, no ipak njegova zapovijed sadrži ovu istinu za nas: „Ne paničari i ne idi ispred mene. Tvoje je da ne činiš ništa osim da moliš – i oslanjaš se na mene. Ja dajem čast svakome tko svoje pouzdanje stavlja u mene.”

Nevjera ili vjera… Što se događa kad se pokušavamo sami izvući iz svojih kušnji?

Promotrite ove riječi koje je Bog dao svojoj crkvi:

„Bez vjere nemoguće mu je ugoditi” (Heb 11,6).

„U nj se, narode, uzdaj u svako doba; pred njim srca izlijevajte: Bog je naše utočište (Ps 62,9).

„Koji se bojite Jahve, u Jahvu se uzdajte; on njihova je pomoć i štit njihov” (Ps 115,11).

„Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor. Misli na nj na svim svojim putovima i on će ispraviti tvoje staze” (Izr 3,5-6).

Nevjera je smrtonosna, njezine posljedice tragične. Ako se pokušamo sami izvući iz svojih kušnji umjesto da se pouzdamo u Boga da će nas provesti kroz njih, suočavamo se s kobnim posljedicama. Isus je došao da slomi naše lance legalizma i oslobodi nas okova. Ali najprije moramo priznati svoj grijeh. Kad priznamo svoju nevjeru te onda stavimo svoju budućnost, slobodu i izbavljenje potpuno pod Isusovu skrb, on će doći na vrijeme. Naše je da ne činimo ništa osim da se pouzdamo u njega!

 

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

 

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

 

 

 

Foto: Figulus

 

PREPORUKA! Knjiga Gorljiva – moj plan borbe za iskrenu, konkretnu i stratešku molitvu autorice Priscille Shirer. Autorica u knjizi pomaže prepoznati deset strategija koje neprijatelj najčešće koristi protiv Božje snage u nama te nas potiče na gorljivu molitvu. Više o knjizi možete saznati ovdje, a nabaviti je možete putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh