Za cijelu obitelj

FRA MARIN KARAČIĆ

Što kad moje želje nisu i Božje želje Daj nam, Gospodine, više povjerenja u Tvoje planove. Daj da češće poslušamo starije i one koji više znaju od nas. Učini nas raspoloživima, poučljivima da možemo hrabro kročiti ovim svijetom i prepoznavati Tvoju volju u našim životima

Foto: Pixabay

 

Sigurno nam se dogodilo da smo kao djeca nešto tako žarko željeli, a roditelji su nam to branili. Htjeli smo to nešto pod svaku cijenu, misleći da nam treba i da je to baš dobro za nas.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Naši roditelji su nam pokušali vjerojatno objasniti da to i nije najbolji izbor, ali tada nismo shvaćali. Mislili smo da nas ne vole, da nas samo žele kazniti, da im nije stalo do naših osjećaja i naših želja.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I to se događa iz dana u dan u mnogim obiteljima. Roditelji su odrasliji i zreliji i vide situaciju iz drugačijeg kuta nego dijete, gledaju na svijet drugim očima, a dijete misli da im tata i mama to brane iz hira, nezainteresiranosti ili neljubavi.

Tek kad malo odrastemo vidimo da su nam naši starci dali najbolje što su znali i mogli, da su nas željeli zaštititi od životnih provalija, a ponekad i od nas samih⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

I tek za nekoliko godina nam to sve dođe u glavu i u srce. Tek kad malo odrastemo vidimo da su nam naši starci dali najbolje što su znali i mogli, da su nas željeli zaštititi od životnih provalija, a ponekad i od nas samih. Za neke stvari u životu nam jednostavno trebaju godine i iskustvo da bismo shvatili.

Bog nas odgaja

Takav je često naš odnos s Bogom. Nerijetko smo ljuti na Njega, nezadovoljni, pitamo zašto ovo, zašto ono. Imamo toliko boljih ideja od Boga, mi bismo ovo drugačije, možda nekim lakšim putem… Ali ne ide. Vidimo i osjetimo da sve naše ima kratak rok trajanja i da brzo propada. Što god kreneš kao da udariš glavom u zid.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tu polako počinjemo shvaćati da nas Bog odgaja, iako nam to možda nije sada jasno. Tu vidimo da nas je Bog, ne davši nam ono što želimo, zaštitio od toliko problema. Ako uistinu u vjeri pogledamo iza sebe vidjet ćemo da nas je Njegova ruka vodila i čuvala i toliko puta spasila od zla.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Daj nam, Gospodine, više povjerenja u Tvoje planove. Daj da češće poslušamo starije i one koji više znaju od nas. Učini nas raspoloživima, poučljivima da možemo hrabro kročiti ovim svijetom i prepoznavati Tvoju volju u našim životima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli fra Marin Karacic (@framarinkaracic)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh