Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Srce puno Boga nikada ne prolazi pored osobe koja pati, a da se ne zaustavi da pomogne Lijekovi koje Crkva pruža za liječenje tijela su ova tri: Euharistija, Ispovijed i Bolesničko pomazanje. Ukoliko vjernici uzimaju ove lijekove s velikom vjerom, oporavit će se od bolesti koje ih muče

Foto: Ground Picture, Shutterstock

Foto: Ground Picture, Shutterstock

(Mk 6,53-56)

 

Isusovo srce bilo je puno suosjećanja. Suosjećanje čini da plačeš s onima koji plaču. Suosjećajan čovjek ne ostaje ravnodušan pred tuđom patnjom. Suosjećanje nije samo osjećaj, ono je i djelovanje da bi se drugomu ublažila patnja. Milosrdni Samaritanac nije samo osjećao suosjećanje prema onom čovjeku kojeg je pronašao polumrtva na putu, već je sišao sa svoga konja i, zaboravivši na sve svoje poslove, pobrinuo se za njega već znamo kako.

Srce puno Boga nikada ne prolazi pored osobe koja pati, a da se ne zaustavi da pomogne, utješi i pobriše joj suze. Jao onim doktorima i medicinskom osoblju koji liječe bolesnike bez suosjećanja! Jao onim svećenicima koji, poput Veronike, ne idu u susret bolesnima tijelom i duhom kako bi im udijelili Sakrament Bolesničkog pomazanja!

Neka se Crkvu smatra bolnicom

Čitamo u današnjem Evanđelju da su bolesnici ozdravljivali samo dotičući Isusovu haljinu iz kojeg je izlazila nadnaravna snaga. Sutra je dan bolesnika (pisano 10.02.20., op.prev.). Neka se Crkvu smatra bolnicom u kojoj Krist nastavlja liječiti sve vrste bolesti. Lijekovi koje Crkva pruža za liječenje tijela su ova tri: Euharistija, Ispovijed i Bolesničko pomazanje. Ukoliko vjernici uzimaju ove lijekove s velikom vjerom, oporavit će se od bolesti koje ih muče.

Jedno je sigurno: možeš uzeti ove lijekove besplatno jer Gospodin je velik u ljubavi. Amen. Aleluja.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

Nevjerojatnu životnu priču i put ozdravljenja Alexandera Eggera pročitajte u knjizi „Iz ove se kože može. Moje čudesno ozdravljenje“ . Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete  nabaviti ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh