Foto i video

SLIKA KOJA SE PROŠIRILA DRUŠTVENIM MREŽAMA

SKRIVENA PRIČA Znate li tko je ovisnik sa slike?

Skrivena priča iza slike na kojoj ovisnik iglom ubrizgava heroin u Isusovu ruku

Ovih se dana društvenim mrežama proširila neobična slika. Na njoj se nalazi umjetničko djelo, slika ovisnika, koji iglom ubrizgava heroin u Isusovu ruku, umjesto da to učini sebi. Lice ovisnika izgleda sasvim ravnodušno, ali na Isusovom se licu vidi velika bol dok preuzima na sebe ovisnikov porok.

Iza ove slike krije se vrlo zanimljiva i poučna priča. Naime, ovisnik sa slike danas više nije ovisnik nego je svećenik! On je godinama čuvao pribor sa slike, a bacio ga je tek nakon što je slika bila dovršena. Na slici ovisnik ne osjeća nikakvu bol, ali Isusa boli jer si ovisnik nanosi zlo. Isusa uvijek boli kada se ranjavamo.

Zlouporaba droga jedan je od najvećih problema suvremenog društva. U svijetu svake godine droga uzme oko 200 tisuća života. Prema statistikama, droga od koje se najčešće umire upravo je heroin. Vjerujemo da bi onima koji se bore s ovisnošću ova slika bila veliki poticaj i ohrabrenje; bilo bi lijepo kada bi se našla na zidovima rehabilitacijskih centara, podsjećajući sve koji se bore s ovisnošću da nisu sami, da ih Bog  voli i da ih želi osloboditi okova poroka.

Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh