Aktualnosti

RAZMATRANJE MUKE KRISTOVE

Želio je toliko trpjeti kako bi nam pokazao koliko nas ljubi Malo njih ljubi Isusa, jer je malo onih koji razmatraju patnje koje je za nas pretrpio; a tko ih često razmatra, ne može živjeti da ne ljubi Isusa

Isus pada pod križem treći put

Jednoga dana sv. Toma Akvinski posjetio je sv. Bonaventuru i pitao ga kojom se knjigom služio za tako lijep nauk kao što ga je on opisao. Sv. Bonaventura mu pokaza sliku Raspetoga svu izlizanu od poljubaca i reče mu: «Evo moje knjige iz koje crpim sve što sam napisao, on me poučio sve ono malo što sam saznao».

Svi sveci, uistinu, naučili su umijeće ljubavi prema Bogu učeći od Raspetoga. Fra Giovanni d’ Alvernia svaki put kad bi pogledao Isusa izranjenoga, nije mogao suzdržati suze.

Evo dakle, knjige; Raspeti Isus, i ako mi iz nje budemo još učili, bit ćemo dobro poučeni, bojati se grijeha, i biti raspaljeni ljubavlju tako ljupkog Boga, čitajući u Isusovim Ranama zloću grijeha koja je dovela Boga da trpi tako gorku smrt kako bi zadovoljio Božjoj Pravdi; i ljubav koju nam je pokazao Spasitelj želeći toliko trpjeti kako bi nam pokazao koliko nas ljubi.

Pasija

Molimo Majku Božju da nam isprosi od Sina milost ulaska u plamen ljubavi gdje gore tolika zaljubljena srca, da bi u njemu izgorjele sve naše zemaljske ljubavi, da bismo mogli gorjeti tim sretnim plamenovima koje na zemlji dušu čine svetom a blaženom u Nebu.

sveti Alfons Marija Liguori

Foto: Figulus

 

 

Gorljiva molitva je portal koji spušta snagu Neba na zemlju.

Prolistaj knjigu Gorljiva.

 

Želiš više moliti, razmatrati…?

Priključi se Školi molitve.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh