Razno

DON LUKA KLARICA

PROFESIONALNI KOŠARKAŠ POSTAO SVEĆENIK Za njega je bio ključan susret s don Josipom Radićem Do jučer je, kako je kazao, bacao u obruč, a danas je na oltaru kao svećenik

zaređen bivši košarkaš

Foto: Screenshot

 

U perivoju svetišta Majke Božje Trsatske, polaganjem ruku i posvetnom molitvom, don Luku Klaricu, nekadašnjeg igrača „Ribole Kaštela”, i don Hrvoja Mandića, zaredio je riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić, tijekom euharistijskog slavlja koje je predvodio u zajedništvu s riječkim nadbiskupom koadjutorom mons. Matom Uzinićem i svećenicima Riječke nadbiskupije.

Luka Klarica rođen je 1989. godine u Sinju te je nakon završetka srednje škole diplomirao na Pravnom fakultetu u Splitu 2013. godine. Profesionalno se bavio košarkom, a susret sa živim Bogom doživio je u 24. godini.

Za njega je bio ključan susret s don Josipom Radićem, utemeljitelj duhovne obitelji Omnia Deo.

Prošle je godine završio teološki studij u Zagrebu te je u listopadu zaređen za đakona Riječke nadbiskupije, nakon čega je preuzeo službu osobnog tajnika nadbiskupa Devčića, a potom i službu tajnika nadbiskupa koadjutora Mate Uzinića.

U svom govoru zahvale istaknuo je važnost molitve krunice. „Tko ljubi Mariju, taj se ne gubi”.

Poslušajte njegov govor zahvale u cijelosti:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh