Duhovnost

JAO, JAO BABILON JE PAO

U grijehu je nemoguće pronaći smisao života Grešnik treba pomoć, a ne osudu. Crkva, kao mudra i pažljiva majka, nikada nije nikoga osudila kao osobu, ali itekako smije i može osuditi djela koja izviru iz grešnih stavova i običaja

Zamisljena djevojka, u zamci

Foto: Lia Koltyrina, Shutterstock

 

Grijeh dakle nije samo osjećaj i nikada se ne prikazuje kao smrtna opasnost, već naprotiv, kao životna prigoda i kao nešto korisno za čovjeka. Gdje su granice grijeha? Ljubi li Bog baš uvijek i baš svakoga grešnika? Kako se obratiti?

Opisujući bît grijeha, možemo reći da je grijeh nasilje nad čitavim bićem, koje se širi na bližnje, na cijelo društvo, čak i na prirodu. Grešnik treba pomoć, a ne osudu. Crkva, kao mudra i pažljiva majka, nikada nije nikoga osudila kao osobu, ali itekako smije i može osuditi djela koja izviru iz grešnih stavova i običaja.

„Čovjek je pozvan tražiti smisao života koji je nemoguće naći u grijehu“

Grijeh je slijepa ulica, zagušljiva magla, jedna neprestana samoća u čovjekovoj nutrini i uzaludno traženje lažnih zadovoljstava. Alkohol, blud, kocka i droga, osveta, uživanje, magija, karijerizam ne mogu dati život, oduzimaju ga. Čovjek je pozvan tražiti smisao života koji je nemoguće naći u grijehu. Smisao života nisu povremeni osjećaji sreće ili poneki uzleti euforije i entuzijazma…

Mora postojati nešto više, nešto bolje! Mora!!!

 

 

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

 

 

 

 

Iz knjige Jao, jao Babilon je pao! (A ti ne moraš ako nećeš!)” autora p. Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.
 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh