Svjedočanstva

ISUS U EUHARISTIJI

PROČITAJ Svjedočanstvo svećenika čiji je emotivni video u trenutku Pretvorbe postao viralan Pogledajte još jednom ovaj video, podsjetnik Tko je na oltaru na svakoj Svetoj misi. Stalno jurimo uokolo, ne obraćamo pozornost, zapravo nismo svjesni čuda koje se događa pred našim očima...

Foto: Screenshot

 

Vjerujemo da ste i vi na našem portalu vidjeli snimku emotivnog oca Ernesta Maríje Caroa na Svetoj misi, tijekom Pretvorbe…

>>VIDEO U trenutku pretvorbe, svećenik je zastao: ‘Uzmite i jedite svi, ovo je…’; od ganuća nije mogao izgovoriti  

Snimka je nastala u jednoj župi u Meksiku i vrlo brzo je postala viralna. Aleteia je razgovarala sa svećenikom koji im je otkrio razlog suza.

Pobožnost prema Presvetom sakramentu

Otac Ernesto, kako je kazao za Aleteiu, dok je još bio dijete imao je nadnaravno iskustvo s Euharistijom.

Bio je na nacionalnom izviđačkom kampiranju u Meksiku kada je iznenada, na Svetoj misi, u trenutku Pretvorbe „vidio vrlo intenzivno svjetlo kako izlazi iz hostije dok ju je svećenik podizao“. To ga je iskustvo, kaže, duboko obilježilo. Toliko da ga se jasno sjeća, a glas mu zadrhti kad ga se ponovno prisjeti. Otada, priznaje, ima poseban odnos s Kristom u Euharistiji. Saznanje da je kao zaređeni svećenik alter Christus (drugi Krist), nadahnjuje ga i ujedno ga čini svjesnim velike odgovornosti koju to podrazumijeva.

Burnout

Otac Ernesto je dijecezanski svećenik. Ima diplomu iz duhovnosti s doktoratom iz mariologije, član je Crkvenog suda u Monterreyu, profesor na Nadbiskupskom sjemeništu u istom gradu te utemeljitelj i duhovni voditelj nekoliko inicijativa, uključujući katoličku gimnaziju (Arxé), pokret za katoličku formaciju bračnih parova (Vivir en Cristo) i organizaciju za online evangelizaciju (Evangelización Activa). Također je jedan od egzorcista biskupije.

Prije dvije godine napustio je pastoralnu skrb župe Svetog Križa u Monterreyu, nakon 18 godina službe, u 30. godini obljetnice svog ređenja. U toj župi vodio je 64 skupine. S tako velikim opterećenjem, jednog dana se razbolio. Kako se to dogodilo usred pandemije, mislio je da je COVID… No istina je bila da je otac Ernesto pokazivao simptome izgaranja na poslu. Previše je godina radio previše.

„Gospodin koristi te stvari da govori srcu”, uvjereno je kazao. Priznaje da se ustalio u svom poslu i da su mu u glavi odjekivale Gospodinove riječi: „Ne voliš me više kao prije“ (vidi Otk 2,4). Tada ga je nadbiskup dodijelio novoj župi. Osjetio je kako Gospodin od njega traži da pusti sve.

Viralan video

Ova situacija uvod je u video koji je postao viralan. Otac Ernesto objašnjava da, iako je video postao popularniji nedavno, snimljen je još 8. rujna 2020. godine.

Taj dan otac Ernesto slavio je posljednju misu u župi Svetog Križa. Dok je izgovarao riječi Pretvorbe, gledajući u hostiju, glas mu je zadrhtao, preplavile su ga emocije te je briznuo u plač. Nije mogao nastaviti sa Svetom misom dulje od minute. Zatim, kada je podigao kalež, ponovno je zaplakao.

Nakon što je video postao viralan, mnogi su nagađali o razlogu ovih suza. U intervjuu ga je novinarka Pilar Velilla Flores izravno pitala zašto je plakao.

„U tom sam trenutku doživio vrlo duboku tugu. Kao što se Gospodin na Posljednjoj večeri oprostio od apostola, svojih prijatelja, tako sam se i ja u tom trenutku oprostio od svojih prijatelja (župljana) i predao se Njegovoj volji. Cijelo vrijeme dok sam plakao vodio sam dijalog s Gospodinom i doživio donekle iste osjećaje kao Krist prije Muke.”

Vlč. Ernesto danas radi kao župni vikar u župi Nuestra Señora de los Ángeles, u nadbiskupiji Monterrey, Novi León u Meksiku.

Podsjetnik svima

Pogledajte još jednom ovaj video, podsjetnik Tko je na oltaru na svakoj Svetoj misi. Stalno jurimo uokolo, ne obraćamo pozornost, zapravo nismo svjesni čuda koje se događa pred našim očima…

Za kraj otac Ernesto je podijelio s javnosti svoj moto, pa kaže: „Možemo promijeniti naš svijet ako promijenimo svoja srca“.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh