Duhovnost

OSLOBOĐENJE I UNUTARNJE OZDRAVLJENJE

Prihvaćenjem Isusa dobivamo savršenstvo svojih duša Valja nam još samo priječi vlastite Jordane, ubiti vlastite divove te osvojiti ograđena i obzidana područja vlastitih kamenih srdaca…

Foto: nednapa Shutterstock

 

„Pazite, braćo, da ne bi u koga od vas srce bilo opako, nevjerno, odmetnulo se od Boga živoga“ (Heb 3,12).

Budući da neka područja duboko u našim srcima nisu povjerovala i prihvatila radosnu vijest naše smrti i ponovna rođenja u Njemu, u nama još uvijek nije nastupila punina Njegova djela. Nova smo stvorenja u Kristu, ali dio našeg starog egocentrična i sebična karaktera i dalje se nastavlja ponašati na svoj stari, ružni način, kao da još nismo prihvatili Gospodina.

Kad prihvatimo Isusa kao Gospodina i Spasitelja, načelno posjedujemo savršenstvo svojih duša

Sveti je Pavao odbijao bilo kojeg kršćanina promatrati isključivo s ljudskog gledišta. Za njega je svaki novorođeni vjernik bio ponovno stvoren: „Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Samo uminu, novo, gle, nasta! A sve je od Boga koji nas sa sobom pomiri po Kristu i povjeri nam službu pomirenja“ (2 Kor 5,17-18). no, odjeljak se nastavlja riječima: „Umjesto Krista zaklinjemo: dajte, pomirite se s Bogom!“ (r. 20). Ujedno nas poziva da radimo na spasenju „sa strahom i trepetom“ (Fil 2,12). To je poruka „i-i“. Načelno, smo usavršeni, ali moramo prihvatiti to spasenje i učiniti ga djelotvornim u svakome području svoga života. (…)

Kad prihvatimo Isusa kao Gospodina i Spasitelja, načelno posjedujemo savršenstvo svojih duša. No, još nam valja priječi vlastite Jordane, ubiti vlastite divove te osvojiti ograđena i obzidana područja vlastitih kamenih srdaca, kako bismo u posjed dobili ono što već jest naše. Unutarnje ozdravljenje disciplina molitve i dušebrižništva upravljena postizanju te zadaće.

Foto: Figulus Iz knjige „Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje” autora Johna Lorena Standforda i Marka Standforda koja je ponovno u ponudi.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu možete nabaviti u webshopu naše Biblioteke Figulus ovdje.

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh