Mladi

TRI KORAKA DO PRAVE LJUBAVI

Priča o nesretnoj ljubavi koja će vas natjerati na razmišljanje Nije mogao zamisliti život bez nje, ali previše ga je boljela cijela situacija i morao ju je pustiti

Foto: gere, Pixabay

 

Nosio srce na dlanu

Kad mi je Justin došao u savjetovalište, odmah sam vidjela da je riječ o dobroj duši. Jedan je od onih koji nose srce na dlanu. Došao je k meni po pomoć izranjen iznutra i nesiguran u budućnost jer su on i djevojka prekinuli. Promatrala sam ga dok je iznosio detalje; vidjelo se da jako pati i da je zbunjen.

Opisao je svoju romansu s Bekah u jednom dahu i prisjetio se svega.

Brzo su se zaljubili nakon što ih je upoznao zajednički prijatelj i otada su bili nerazdvojni.

Brzo su se zaljubili nakon što ih je upoznao zajednički prijatelj i otada su bili nerazdvojni.

Njihova emocionalna bliskost izmakla je kontroli i ubrzo su postali intimni. Malo-pomalo popuštali su tako što bi kasno ostajali zajedno ili prespavali u istoj sobi.

U roku od nekoliko tjedana postali su seksualno aktivni i prakticirali su predbračni seks sve dok nisu prekinuli.

nakon prakticiranja prebračnog seksa  – prekid

U roku od nekoliko tjedana postali su seksualno aktivni i prakticirali su predbračni seks sve dok nisu prekinuli.

Budući da su iskusili bračne čari, povezali su se na najintimniji način. Osjećali su se vjenčanima, iako nisu bili ni zaručeni.

Očitovali se nedostaci odnosa

Naredni mjeseci bili su im nešto najteže u životu. Budući da su iskusili bračne čari, povezali su se na najintimniji način. Osjećali su se vjenčanima, iako nisu bili ni zaručeni. Uskoro su na površinu izbili nedostaci njihova odnosa: problemi u komunikaciji, nezdravi sukobi, ovisnost, ljubomora i bijes. Kako su bili seksualno intimni, to im je pružilo osjećaj bliskosti i sigurnosti, čime su se samo zavaravali da je sve u redu.

Nakon duge dvije godine toksične veze, konačno je prekinuo s Bekah. Nije mogao zamisliti život bez nje, ali previše ga je boljela cijela situacija i morao ju je pustiti.

Probleme gurali pod tepih

Gurali su probleme u vezi pod tepih. A onda je Justinu puknuo film. Nakon duge dvije godine toksične veze, konačno je prekinuo s Bekah. Nije mogao zamisliti život bez nje, ali previše ga je boljela cijela situacija i morao ju je pustiti. Sa suzama u očima pričao mi je o zadobivenim ranama i o tome da se osjeća kao da je prošao pakao razvoda.

Možda se možete poistovjetiti s Justinom. Možda ste i vi jedan od milijuna dobronamjernih mladih ljudi koji su se našli u neobranom grožđu jer je i vaša ozbiljna veza skrenula u smjeru seksualne bliskosti.

Bilo da hodate s nekim, zaručeni ste ili samo flertate, predbračni će seks uzrokovati katastrofu u vašem i u životu vašeg partnera.

Bilo da hodate s nekim, zaručeni ste ili samo flertate, predbračni će seks uzrokovati katastrofu u vašem i u životu vašeg partnera. Iako predbračni seks uništava vezu zbog mnoštva razloga, fokusirat ću se na neke od glavnih problema kojima sam svjedočila kao savjetnica za brak i veze.

Zainteresirani ste za još? Čitaj nastavak ovdje.

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“, autorice Debre Fileta, licencirane stručne savjetnice i autorice brojnih članaka i knjiga o vezama i braku. Više o knjizi pročitajte ovdje.

Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje. 

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh