Obitelj

NEOBIČAN IZAZOV

Postoje li anđeli čuvari „Izazovi svog anđela čuvara, reci mu da ga želiš odmah upoznati“, rekao ja tata Marku kad ga je upitao postoji li njegov anđeo čuvar…

Foto: Shutterstock

 

Svaku večer prije spavanja u obitelji molimo i molitvu Anđele čuvaru mili, našim anđelima čuvarima. Ali da bi taj anđeo mogao biti stvaran, da bi mogao biti djelotvoran i sudjelovati u nečijem životu, to sam toga dana prvi put čuo na takav način i to je bio prvi put da mi je ta ideja uopće pala na pamet.

„Jednostavno mu reci: dosta zezanja, hoću te upoznati, i to smjesta, bez muljanja i izvlačenja.“

Dakle, uvečer toga dana, kao i svake večeri prije spavanja, molio sam, ovaj put s tatom. Nakon što smo izmolili Anđele čuvaru, upitao sam ga kako mogu znati da anđeo čuvar zbilja postoji. Kako to mogu znati ako ga ne vidim vlastitim očima, ako ga ne dodirnem svojom rukom? Nekako sam, priznajem, očekivao da će se tata naći u neprilici i da mi neće znati odgovoriti, ali on me iznenadio odgovorom. Rekao je:

„Pa zašto ga ne izazoveš?”

„Kako to misliš da ga izazovem?” odvratio sam.

„Pa lijepo, jednostavno mu reci: dosta zezanja, hoću te upoznati, i to smjesta, bez muljanja i izvlačenja. Vidjet ćeš, odgovorit će ti.”

„Ali kako će odgovoriti?”

„E, na to ti pitanje ne mogu odgovoriti, to ovisi o njemu; ovisi kakav je. Moj je bio pravi zafrkant”, reče, poljubi me u čelo i ode glasno se smijući.

„Neću više gubiti vrijeme na tebe ako te nema; izazivam te da se pokažeš!”

Čuj to: anđeo zafrkant, frend moga tate… Mošʼ si mislit! Pa pored ove priče ona Jurajeva je smiješna. Ali moj tata se uvijek zeza, pa je vjerojatno to i sad slučaj. Ipak, ja nisam za zezanje. Sklopio sam ruke u znak poštovanja kako to uvijek činim kad molim i rekao poluglasno:

„Neću više gubiti vrijeme na tebe ako te nema; izazivam te da se pokažeš!”

Ma koja glupost, pomislio sam čim sam izgovorio te riječi, baš bi netko takav imao vremena za mene i za ovakve stvari. Pa tko se može odvojiti od onog predivnog skakutanja po pamučno bijelim oblačićima? Vjerojatno je moj anđeo čuvar baš sad tamo negdje iznad pufastih oblaka gdje lebde velika željezna vrata iznad kojih velikim željeznim slovima piše: RAJ.

„Pih”, otpuhnuo sam poluglasno i okrenuo leđa tom danu i svemu što se dogodilo u njemu. Sutra su me čekale nove obveze i vrlo brzo sam zahrk… ovaj… zaspao…

 

 

Iz knjige „Tko to kaže da anđeli čuvari ne postoje” autora Nevena Drozdeka.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 27 umjesto 30 kuna možete nabaviti ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Najčitanije

Na vrh