Vijesti

PORAST NASILJA NAD KRŠĆANIMA // Potresne vijesti: U Nigeriji ubijen svećenik, druga žrtva u dva mjeseca Zadnjih nekoliko godina, u Nigeriji se znatno povećala stopa nasilja nad kršćanima…

Potresne vijesti U Nigeriji ubijen svećenik, druga žrtva u dva mjeseca

Foto: Shutterstock

 

Katolički svećenik iz Nigerije, koji je bio otet, pronađen je mrtav.

Prema pisanju lokalnih medija, otac Cyriacus Onunkwo otet je 1. rujna iz svoga automobila u jednom selu u južnoj Nigeriji. Otmičari su istoga dana napali još jednog svećenika, ali im je uspio pobjeći.

Svega dan nakon ubojstva, tijelo oca Onunkwa pronađeno je u grmu kod obližnjega sela. Svećenici lokalne katoličke biskupije odmah su pozvani kako bi pomogli u prepoznavanju tijela.

Otmičari još nisu uhićeni, a policija je potvrdila da je istraga u tijeku. Vijest o ubojstvu svećenika došla je nekoliko tjedana nakon što je potvrđeno da su uhvaćene ubojice oca Raphaela Pankyesa, koji je ubijen u srpnju ove godine.

Zadnjih nekoliko godina, u Nigeriji se znatno povećala stopa nasilja nad kršćanima. Najveću prijetnju na sjeveru zemlje predstavlja islamistička skupina Boko Haram, dok su na jugu nešto manje nasilne skupine. Nigerijski je biskup prošle godine izjavio da su kršćani postali ‘meta’ terorista.

Molimo za mir.

Izvor:  Catholic News Agency

Prijevod: Josip Sinjeri (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh