Vijesti

MLADA TALIJANSKA MAJKA

Pokreće se postupak za proglašenje blaženom Chiare Corbelle Petrillo Svečanošću kojom će u rimskoj bazilici Svetog Ivana Lateranskog 21. rujna predsjedati kardinal Angelo De Donatis, službeno će biti pokrenuta kauza beatifikacije za mladu Talijanku koja je žrtvovala svoj život kako bi mogla na svijet donijeti svoje dijete…

Pokreće se postupak za proglašenje blaženom Chiare Corbelle Petrillo

U petak, 21. rujna ove godine, službeno će biti pokrenut postupak za proglašenje blaženom Chiare Corbelle Petrillo, vjernice laikinje i majke, piše Laudato.hr.

Kardinal Angelo De Donatis toga će dana u rimskoj bazilici Svetog Ivana Lateranskog predsjedati svečanošću kojom će biti označen početak kauze mlade majke koja je umrla 2012. godine od tumora, nakon što je odbila uzimati lijekove koji bi ugrozili život djeteta koje je nosila pod svojim srcem. U posljednjih godinu dana otkad je pokrenuta kauza prikupljeni su brojni dokumenti i svjedočanstva koji potvrđuju rastući glas svetosti Chiare Corbelle Petrillo.

„Ako istinski voliš, shvatit ćeš da ti ništa ne pripada, nego da je sve dar“

Podsjetimo se, Chiara i njezin suprug Enrico upoznali su se 2002. u Međugorju, kad je Chiara imala samo 18 godina, a vjenčali su se 2008. godine. U prvim godinama svoga braka, mladi se par suočio s mnogim poteškoćama, uključujući i smrt dvoje djece. Njihova kći umrla je 30 minuta nakon poroda, a isto se ponovilo i s njihovim sinom. Chiara je treći put zatrudnjela 2010. godine. Međutim, uskoro joj je dijagnosticiran karcinom jezika. Odbila je liječenje jer bi time ugrozila život svog nerođenog sina. Njezino je liječenje započelo tek nakon što joj je sin rođen, u svibnju 2011. godine, nakon što se je rak proširio.

Rak je metastazirao na grudi, jetru, pluća i jedno oko, ali Chiara nije gubila vjeru. Umrla je godinu dana nakon sinovljeva rođenja, odjevena u svoju vjenčanicu i okružena obitelji i prijateljima. Iako se mnogi parovi suočavaju s teškoćama, Chiara i njezin suprug u potpunosti su se oslanjali na Božju milost, pomirivši se s time da neće zajedno ostarjeti i da Chiara neće gledati svog sina kako odrasta.

Prije smrti Chiara je napisala pismo svojemu sinu. U njemu ističe: „Što god radiš, to će imati smisao jedino ako imaš na umu vječni život. Ako istinski voliš, shvatit ćeš da ti ništa ne pripada, nego da je sve dar.“ Chiara je svoj križ (patnju) prigrlila s vjerom i ljubavlju a on ju je odveo u vječni život.

Ovdje možete pročitati intervju s Chiarinim suprugom, koji je dao nakon njezine smrti.

Foto: Chiara Corbella Petrillo

Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh