Svjedočanstva

PISMO ISTINE

Napisala je pismo priznanja ocu njihovo troje pobačene djece Dragi Saule, pišem ti kako bih zatražila oprost koji ne zaslužujem....

Foto: Pixabay

 

Dok sam se vozila kući s duhovne obnove, stigla mi je poruka na telefon. Bila je od Saula. Sad sam imala dvadeset i sedam godina i nisam se čula s njim sedam godina. Davno sam promijenila svoj broj.

„Bok, kako si?“ pisalo je u poruci.

„Doista sam imao potrebu da te pozdravim i vidim kako si.“

Obuzeo me stari, poznati osjećaj odbojnosti, ali prepoznala sam ga kao simptom sindroma poslije pobačaja (3).

Pitala sam se što mi Bog sprema, ali već sam znala odgovor. Da me Saul nije kontaktirao, nikada ga ne bih potražila da mu kažem istinu. Izgovor koji sam dugo čuvala u glavi bio je taj što, budući da nisam dugo ništa znala o njemu, čak ni njegovo prebivalište, on nikada neće saznati.

No moj izgovor nije bio dio Božjeg plana. Previše uplašena da bih razgovarala sa Saulom, poslala sam mu poruku, tražeći njegovu adresu kako bih mu mogla poslati važno pismo. Te sam noći sjela pisati.

Dragi Saule,
pišem ti kako bih zatražila oprost koji ne zaslužujem. Kad si mi poslao poruku, vraćala sam se kući s duhovne obnove koja se zove Rahelin vinograd, a namijenjena je ljudima koji su prošli kroz pobačaj. Na toj sam duhovnoj obnovi pronašla veliko ozdravljenje i iskusila ljubav i milosrđe Božje. Sada ti moram reći istinu.
Nisam pobacila jedno od naše djece, pobacila sam ih troje. Naša prva trudnoća nije završila spontanim pobačajem, a drugu sam trudnoću, koju sam također prekinula, sakrila od tebe. Teško mi je to tražiti od tebe, ali željela bih tvoj oprost. Jako mi je žao što sam ti oduzela djecu i pravo da budeš otac.
Srdačno,
Patricia.

Tri ili četiri dana kasnije, primila sam jednostavnu povratnu poruku: „Hvala ti što si mi rekla istinu. Nadam se da ću jednog dana pronaći iscjeljenje koje si ti pronašla. Čuvaj se.“ Osjetila sam bol u Saulovim riječima i bilo mi ih je teško pročitati, ali
istodobno sam znala da je zbog mog sudjelovanja na duhovnoj obnovi milost doprla i do njega. Vrijeme slanja njegove prve poruke bilo je nevjerojatno. Možda su naša djeca na Nebu počela gnjaviti Boga da im dopusti da upoznaju i svog oca.

Nastavak pročitajte u novoj knjizi „Preobražena”, autorica Christine Watkins i Patricie Sandoval. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu u izdanju izdavačke kuće Kyrios možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh