Aktualnosti

HRVATSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJA U VATIKANU

Papa Franjo Vatrenima: Hvala vam što dajete primjer kako biti momčad „Dok vi igrate nogomet, momčad ste i imate čast predstavljati vaš narod", rekao je Sveti Otac

Foto: Ashwin Vaswani, Unsplash

Foto: Ashwin Vaswani, Unsplash

 

Hrvatska nogometna reprezentacija i delegacija Hrvatskog nogometnog saveza susreli su se s papom Franjom na privatnoj audienciji.

Papa Franjo između ostaloga Vatrenima je rekao:

„Dok vi igrate nogomet, momčad ste i imate čast predstavljati vaš narod. Upravo ovo „biti momčad” je aspekt u sportu koji volim naglasiti zato što je usporedba društvenog života, u različitim ambijentima u kojima se s drugima živi i radi. Individualni potezi su važni, maštovitost, kreativnost… No, ako prevlada individualizam, onda se narušava cjelokupna dinamika i ne dostiže se cilj. Zato vam hvala što dajete primjer kako biti momčad!”, poručio je papa Franjo, navodi se na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.

Papa Franjo je Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji kao i delegaciji Hrvatskog nogoemetnog saveza udijelio blagoslov i zamolio sudionike da i oni mole za njega.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

Predsjednik HNS-a Mladen Kustić darovao je Papi uokvireni dres hrvatske nogometne reprezentacije s brojem jedan i imenom Franjo na leđima te repliku prve lopte s kojom se počeo igrati nogomet u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Vatreni su se trebali susresti sa Svetim Ocem 9. lipnja 2023. godine, tada je taj susret bio odgođen zbog podvrgavanja kirurškom zahvatu. Sada su se susreli s papom Franjom uoči Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, koje će početi 14. lipnja.

 

 

 

Izvor: Hrvatski nogometni savez

Za Book.hr priredila A. P.

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh