Aktualnosti

U SADAŠNJEM TRENUTKU

Ovo je odgovor na sva tvoja pitanja U bezizlaznoj si situaciji, imaš problema?

Foto: Shutterstock

Ako si Isusu predao svoj život, tada je on režiser tvoga kazališnog komada. A to znači da ne počinje borba za koju nisi opremljen.

Sada sigurno kažeš: „Joj, kada bi samo znao kako je teška moja borba”…

Sada sigurno kažeš: „Joj, kada bi samo znao kako je teška moja borba”. Nisam rekao da neće biti borbe, nego da to nije to borba za koju te Bog na neki način nije pripremio i dao ti lekciju kako bi mogao izaći kao pobjednik.

Nije to borba za koju te Bog na neki način nije pripremio i dao ti lekciju kako bi mogao izaći kao pobjednik

Ne, ne kažem da će ta borba trajati samo tri dana. Može se dogoditi da se moraš držati jedne riječi, nekog predskazanja. Poznajem ljude koji su se dvadeset godina držali nečega dok se to nije ispunilo. Ali Bog nam često ne govori novu riječ, ako onu staru još nismo zaista proživjeli. Ponekad on to čini već zbog svoje dobrote, podsjeća nas i daje nam novu snagu. A ako se ništa ne dogodi, onda je na meni da prelistam svoj dnevnik (zbog toga ga trebaš imati) u kojem ću pročitati: „Gospodine, što si mi zapravo rekao?” I često primijetim da je to točno to. Zaista sam to često doživio u mnogim susretima s ljudima.

Oni mi pričaju kako su u nekoj bezizlaznoj situaciji, kako imaju problema. A ja se vraćam s njima u prošlost i pitam ih…

Oni mi pričaju kako su u nekoj bezizlaznoj situaciji, kako imaju problema. A ja se vraćam s njima u prošlost i pitam ih: „Što si istražio o ovom području? Što ti je Bog o tome rekao?” I uskoro primjećuješ kako ta osoba već ima oružje, samo ga još ne primjenjuje. To je jednostavnija verzija vraćanja. Sada dolazimo do one teže. Možda ćeš reći: „Znaš što? Pa ja nisam čuo neku takvu riječ. Ili su to bile neodređene stvari, slika slična dugi, ili nešto tako.” Ultimativnu proročansku riječ koja se ne dâ ni s čim mjeriti sigurno si već primio.

Ne možeš reći da Bog šuti. On ti je tu riječ uputio…

Ne možeš reći da Bog šuti. On ti je tu riječ uputio preko svoga sina i on ju sigurno nikada neće povući. Jesi li tu riječ uopće čuo? Isus je riječ Božja. Cijelo proročanstvo, sve ono što je uslijedilo, sve je to lijepo, ali zapravo samo dodatak, jer to samo pojačava ono što je rečeno i služi kao podsjetnik na: „Duh Sveti… će vas podsjetiti na sve što sam vam rekao”, kaže Isus (Iv 14,26). To nas tješi i podsjeća na onu riječ u kojoj je sve: Isus. Reci to svom odrazu u ogledalu. To je potpuno banalno, ali je zapravo točno. Pogledaj u zrcalo i reci svom odrazu: „U Isusu je odgovor na sva tvoja pitanja”.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh