Duhovnost

PRED ZIDOM

Ovako je o laskanju govorio Isus Najgoru ćete odluku donijeti upravo nakon što vam netko kaže koliko vam se divi

Foto: fizkes, Shutterstock

Foto: fizkes, Shutterstock

 

Najedanput mu pristupi neki čovjek i upita: „Dobri učitelju, što dobro moram činiti da postignem život vječni?“ „Zašto me zoveš dobrim? – odgovori mu. – Samo je jedan Dobri, a to je Bog. Ako hoćeš ući u život, vrši zapovijedi!“ (Mt 19,16-17, KJV)

Ovi dođu i reknu mu: „Učitelju, znamo da si istinoljubiv i da ti nije stalo ni do koga, jer ti ne gledaš tko je tko, nego prema istini učiš putu Božjem. Je li dopušteno ili nije dati caru porez? Da ga damo ili da ga ne damo?“ Ali on, prozrevši njihovu dvoličnost, reče im: „Zašto me kušate? Donesite mi denar da ga vidim!“ (Mk 12,14-15, NAS)

Najgoru ćete odluku donijeti upravo nakon što vam netko kaže koliko vam se divi

U obama je primjerima Isus prepoznao motive ljudi koji su mu postavili pitanja. U obama su slučajevima ti motivi bili sebični, i On je to znao. Najgoru ćete odluku donijeti upravo nakon što vam netko kaže koliko vam se divi.

(…)

Tijekom 35 godina koje sam proveo u glazbenoj industriji vidio sam kako je laskanje uništilo mnoge glazbenike i izvođače, uključujući i mene. Laskanje se daje i prima kako bi se dobilo ono što se želi. U svojoj službi vidim da su kršćani slijepi na ovo uporište đavla. Ono što smo u biznisu zvali ulizivanjem u kršćanskim se krugovima naziva umrežavanjem. Ustvari, to je politički duh, a predstavlja se kao sredstvo koje unaprjeđuje vašu službu. Počinje na vrlo nevin način, ali ubrzo prerasta u potpunu manipulaciju.

Moramo se osloboditi političkog duha i manipulacije koja se koristi laskanjem kako bi se veliko pomazanje u potpunosti moglo ostvariti

Bog podiže standarde slavljenja u svojoj Crkvi. Istovremeno se podiže i razina obmane među glazbenicima. Moramo se osloboditi političkog duha i manipulacije koja se koristi laskanjem kako bi se veliko pomazanje u potpunosti moglo ostvariti.

Iz knjige „Pred zidom“ autora Don Pottera. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Izdavač: Biblioteka Vinograd

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh